Acasa Stiinta-ITStiinta Polul Sud înregistrează cele mai mari temperaturi din istoria meteorologiei

Polul Sud înregistrează cele mai mari temperaturi din istoria meteorologiei

scris de Misu Andrei
122 afisari

Antarctica a înregistrat, joi, cea mai ridicată temperatură de când se fac astfel de înregistrări, la un centru de cercetare meteorologică din Argentina: 18,3 grade celsius, o creştere de aproape un grad faţă de ultimul astfel de record de temperatură, înregistrat în 2015 la acelaşi centru. Atunci, temperatura era de 17,5 grade celsius, relatează The Guardian.

Valoarea a fost înregistrată la Esperanza în cel mai nordic punctul al zonei peninsulare, o zonă care conectează Argentina de Antarctica. Anunţul a fost făcut de agenţia meteorologică a Argentinei, iar valoarea, spun meteorologii, este cea mai mare înregistrată de când se fac astfel de măsurători, din 1961.

Zona peninsulară a Antarcticii este regiunea de pe Pământ care se încălzeşte cu cea mai mare viteză, creşterea de temperatură fiind de aproximativ 3 grade în ultimii 50 de ani. Aproape toţii gheţarii din zonă au început să se topească. Mai mult decât atât, valorile înregistrate la Esperanza sunt cele mai mari pentru continentul antarctic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult