Acasa Stiinta-ITStiinta Primul satelit al Republicii Moldova, lansat în 2014

Primul satelit al Republicii Moldova, lansat în 2014

scris de Stefan Galai
2 afisari

Primul satelit al Republicii Moldova va fi trimis pe orbita Pământului în anul 2014.

Satelit

(Foto: okasimtoday.com)

Satelitul a fost prezentat vineri oficial la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Nicolae Secrieru, vicedirector al Centrului Naţional de Tehnologii Spaţiale, a declarat că satelitul va furniza informaţii utile pentru pronosticarea inundaţiilor, monitorizarea stării ecologice a pădurilor, terenurilor agricole, stării râurilor Nistru şi Prut şi celor circa 4 mii de lacuri din R. Moldova, informează Moldpres.

Pentru elaborarea satelitului, care a fost creat în cadrul unui program de stat, au fost alocate 2 mln de lei moldoveneşti din partea Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi 450 mii de lei moldoveneşti din partea Guvernului Germaniei, sub formă de grant.

La elaborarea satelitului au participat peste 100 de studenţi şi profesori ai UTM.

1 comentariu

tomi 13-04-2012 - 15:12

Cu multă stimă şi respect,din tot sufletul urez UN PASTE FERICIT SI SARBATOAREA PRIMAVERII SFINTE tuturor prietenilor de pe forum, forumişti,redactori şi jurnalişti,tuturor multă sănătate,realizări şi bucurii.Mai adaug o urare pentru noi toţi: ROMANIA,MULT NOROC SI INDEPENDENTA, SINGURUL TAU CONDUCATOR SA FIE POPORUL ROMAN.
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult