Acasa Stiinta-ITStiinta Probleme la lansarea capsulei Cygnus. O rachetă Antares a explodat (video)

Probleme la lansarea capsulei Cygnus. O rachetă Antares a explodat (video)

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

NASA a anunțat că o rachetă Antares, care transporta o capsulă Cygnus către ISS, a explodat la scurt timp după lansare.

Probleme la lansarea capsulei Cygnus. O rachetă Antares a explodat (foto:gmanetwork.com)

Probleme la lansarea capsulei Cygnus. O rachetă Antares a explodat (foto:gmanetwork.com)

Racheta, construită de Orbital Sciences Corporation, a fost lansată de la baza aeriană Wallops din statul Virginia, la ora locală 18:22 (00:22, ora României) și a explodat la câteva secunde, fără a se cunoaște deocamdată cauza accidentului. Dotată cu un motor nou, mai puternic, racheta Antares lansată marți transporta o capsulă Cygnus încărcată cu 2.293 kilograme de alimente și echipamente pentru personalul de pe Stația Spațială Internațională (ISS)

Orbital Sciences Corporation este una dintre cele două companii angajate de NASA pentru a transporta capsule către Stația Spațială internațională (ISS). Zborul de marți urma să fie al treilea dintre cele opt contractate de companie și pentru care aceasta primește 1,9 miliarde dolari de la NASA. Potrivit Agerpres, laboratorul de cercetare ISS, în valoare de 100 de miliarde de dolari, este deținut și gestionat de 15 țări, zburând la 418 km deasupra Terrei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult