Acasa Stiinta-ITStiinta „Nu Dumnezeu a creat Universul!”

„Nu Dumnezeu a creat Universul!”

scris de Ziua Veche
3 afisari

Faimosul om de stiinta Stephen Hawking (foto) isi exprima, raspicat, in noua sa carte, “The Grand Design”, opinia ca Universul nu a fost creat de Dumnezeu. Profesorul crede, in schimb, ca legile fizicii s-au aflat in spatele Big Bang-ului, provocand astfel Religia.


„Deoarece exista o lege asa cum este gravitatia, Universul poate si se va crea singur din nimic. Creatia spontana este motivul pentru care exista ceva in locul a nimic, motivul pentru care Universul si noi existam. Nu este necesara invocarea lui Dumnezeu, Care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul in miscare”, declara Hawking in lucrarea lui.

Cartea, al carei coautor este fizicianul american Leonard Mlodinow si care va fi publicata in 9 septembrie, isi propune sa conteste convingerea lui Sir Isaac Newton, care credea ca Universul trebuie sa fi fost proiectat de Dumnezeu, deoarece nu se putea forma din haos.

Cititi mai multe pe descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult