Acasa Stiinta-ITStiinta Racheta Soiuz a decolat spre ISS (VIDEO)

Racheta Soiuz a decolat spre ISS (VIDEO)

scris de D.S.S.
3 afisari

O rachetă rusă Soiuz a decolat marţi de pe cosmodromul Baikonur din stepele Kazahstanului spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) cu un echipaj din trei membri la bord, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Soiuz TMA-04M

Soiuz TMA-04M

Cosmonauţii ruşi Ghennadi Padalka şi Serghei Revin, şi astronautul american Joseph Acaba s-au îmbarcat la 3.01 GMT la bordul vasului Soiuz TMA-04M care urmează să se cupleze de ISS în dimineaţa zilei de joi.

Capsula a fost plasată pe orbită în jurul Pământului câteva minute mai târziu, aşa cum a fost prevăzut, a declarat agenţia rusă Interfax. Comandantul de bord, Ghennadi Padalka, este la al patrulea zbor spaţial şi a petrecut deja 585 de zile în total pe orbită cu mai multe ieşiri spaţiale. Acesta este primul zbor pentru rusul Serghei Revin şi al doilea pentru americanul Joseph Acaba.  Cei trei se vor alătura la bordul ISS rusului Oleg Kononenko, americanului Don Pettit şi olandezului Andre Kuipers, care au decolat de pe acelaşi cosmodrom la 21 decembrie. Aceasta este a treia lansare a vasului spaţial Soiuz efectuată cu succes după eşecul în august 2011 al unui lansator de acelaşi tip şi o serie de întreruperi ale funcţionării normale în sectorul spaţial rus.

Rusia este acum singura ţară capabilă să transporte astronauţi spre ISS după retragerea de la zbor în această vară a ultimei navete spaţiale americane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult