Acasa Stiinta-ITStiinta RainRoom – vezi cum poţi să controlezi ploaia (video)

RainRoom – vezi cum poţi să controlezi ploaia (video)

scris de Laurentiu Banches
57 afisari

Instalaţia RainRoom de la Galeria de Artă londoneză Barbican le permite vizitatorilor şi iubitorilor ploii să experimenteze şi să controleze fenomenul fără să îşi facă  griji că se vor uda.

RainRoom, instalatie prin care poti controla ploaia (foto:captura video youtube)

RainRoom este dotată cu mai multe camere 3D senzoriale fixate pe tavan, care ajută ca mişcările fiecarei persoane care se află în cei 100 de metri părtaţi ai camerei să fie recunoscute. Astfel, ploaia se opreşte automat deasupra acestora atunci când ei se mişcă. În cazul în care însă persoana în cauza fuge, aceasta nu va fi în totalitate protejată, nu din cauza senzorilor, ci a gravitaţiei.

„Camera Ploii”, RainRoom a fost realizată de artiştii Hannes Koch, Florian Ortkrass şi Briton Stuart Wood de la rAndom International în scopul creării unui „experiment sociologic”, prin care oamenii să experimenteze efectul de cocon.  Potrivit mashable.com, artiştii susţin că această cameră le oferă oamenilor o „abilitate jucăuşă”, care le permite să controleze ploaia. În cazul în care sala se umple de persoane şi ploaia se va opri total în încăpere.

În afară de posibilitatea de a te juca cu ploaia, camera poate fi un foarte bun loc de contemplare şi relaxare, fiind ştiute proprietăţile ploii şi suntului acesteia în acest sens. „Camera Ploii” a fost creată în 2010 de grpul de artişti de rAndom International, urmând să fie expusă la Galeria de Artă Barbican din Londra până în martie 2013.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS