Acasa Stiinta-ITStiinta Record mondial la „Păsări călătoare”

Record mondial la „Păsări călătoare”

scris de Șt. C
16 afisari

Trei păsări au stabilit un nou record la zborul pe distanţe lungi, după ce au reuşit să parcurgă fără oprire 6.000 de kilometri, reprezentând distanţa dintre Suedia şi vestul Africii, cu o viteză medie de 70 km/h. Datele sunt prezentate într-un studiu al Universităţii suedeze Lund.

becatinele zboara 6000 km non-stop„Este un fel de record mondial„, a declarat profesorul de ecologie Åke Lindström din cadrul Lund University, citat de green-report.ro.

Becatina Mare este numele speciei de păsări care a reuşit performanţa. Acestea trăiesc în zone umede de lunci sau tundră, din Rusia până în Islanda.

Păsările şi-au început migraţia de toamnă ân august 2009 de la lacul Ånnsjön, din apropierea staţiunii de schi suedeze Åre.

În călătoria lor au străbătut jumătate din Suedia, apoi Europa, deşertul Sahara şi s-au oprit în Nigeria, în vestul Africii.

Becatinele au zburat nonstop, timp de doua zile şi jumătate. Cercetătorii care au urmărit păsările susţin că nu mai există vreun caz asemănător al unui alt animal care să fi străbatut o distanţă atât de mare într-un timp atât de scurt.

Mai mult pe green-report.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult