Acasa Stiinta-ITStiinta Resturi ale unei rachete chinezești vor cădea pe Pământ. Traseul poate fi urmărit online

Resturi ale unei rachete chinezești vor cădea pe Pământ. Traseul poate fi urmărit online

scris de B.C.R
174 afisari

Mai multe resturi, de aproximativ 30 de metri, ale unei rachete chinezești se vor prăbuși prin orbita terestră joasă și ar putea avea o reintrare necontrolată în atmosferă în zilele următoare, potrivit mai multor rapoarte.

Nucleul aparține unei rachete Long March 5B (o versiune a celei mai mari rachete din China), care a lansat cu succes un modul pentru stația spațială Tianhe, plasată de China pe orbită miercuri, 28 aprilie 2021. După desfășurarea modulului, nucleul rachetei trebuia să facă manevre pentru o reintrare controlată în atmosfera Pământului, potrivit SpaceNews. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

Radarele de la sol au detectat ulterior nucleul rachetei care se prăbușea prin orbită, oscilând între altitudini între 170 și 372 de kilometri deasupra suprafeței Terrei și călătorind cu o viteză de peste 25.490 km / h. Armata SUA a identificat obiectul 2021-035B și puteți monitoriza progresul acestuia în jurul planetei aici.

În mai 2020, o rachetă Long March 5B a intrat atmosferă, potrivit Live Science. Nucleul a căzut în mare parte în Oceanul Atlantic, dar unele resturi au aterizat în Africa de Vest. Potrivit South China Morning Post, unele bucăți s-au prăbușit în satele locuite din Coasta de Fildeș, dar nu au fost raportate victime, precizează LiveScience.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult