Reţeta fericirii la locul de muncă. Nu doar salariul contează | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Reţeta fericirii la locul de muncă. Nu doar salariul contează

Reţeta fericirii la locul de muncă. Nu doar salariul contează

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Un cercetător spaniol a arătat că fericirea la serviciu creşte direct proporţional cu salariul, dar numai dacă acesta este mai mare decât al colegilor.

Reţeta fericirii la locul de muncă. Nu doar salariul contează (foto:app.clubherd.com)

Conform studiului profesorului Eduardo Perez Asenjo de la Universitatea Carlos III din Madrid, apărut pe iht.com, nu doar propriul salariu influenţează fericirea angajatului, ci şi cât câştigă colegii săi. Astfel, pentru ca un angajat să se declare fericit la locul de muncă, iar performanţele lui să fie pozitive, trebuie ca salariul lui să nu fie mai mic decât cel al colegilor săi.

Totodată, studiul mai dezvăluie faptul că în cazul în care un individ are un salariu mai mic decât al colegilor, acea persoană va lucra mai multe ore. Eduardo Perez Asengo a explicat acest comportament prin faptul că „în comparaţiile sociale, pe principiul că «dacă cei alături de care lucrez câştigă mai mult decât mine, voi câştiga şi eu la fel de mult ca ei dacă muncesc mai mult»”. Conform mediafax, cercetătorul spaniol este de părere că acesta ar putea fi un criteriu important de care ar trebui să se ţină cont atunci când sunt fixate salariile angajaţilor, în condiţiile în care, din punctul său de vedere, un angajat mulţumit este mult mai eficient decât unul nemulţumit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult