Acasa Stiinta-ITStiinta Rezultate remarcabile obţinute în luna iulie de elevii olimpici români

Rezultate remarcabile obţinute în luna iulie de elevii olimpici români

scris de L.M.
0 afisari

Rezultate remarcabile obţinute în luna iulie de elevii olimpici români. Doua medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, doua medalii de aur si trei de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, trei medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie, trei medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Moscova, noua medalii de aur, doua de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada din Rusia – toate au fost câştigate de elevi români în luna iulie a acestui an.

Rezultate remarcabile obţinute în luna iulie de elevii olimpici români

Rezultate remarcabile obţinute în luna iulie de elevii olimpici români

Rareş Darius Buhai, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ‘Liviu Rebreanu’ din Bistriţa şi Vlad Alexandru Gavrilă, elev in clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, au câştigat medalii de aur la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfaşurată la Brisbane, in Australia, in perioada 6-12 iulie. La aceeaşi competiţie, Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XI-a la Colegiul Naţional ‘C. D. Loga’ din Timişoara, a câstigat medalia de argint, iar Mihai Popa, elev in clasa a XII-a la Colegiul Naţional ‘Fraţii Buzeşti’ din Craiova, a obţinut medalia de bronz – informează un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

La Olimpiada Internaţională de Fizică, desfaşurată la Copenhaga, Cristian Frunză, elev in clasa a X-a şi Cristian Andronic, elev in clasa a XI-a, au câştigat medalii de aur. Medalii de argint au fost obţinute de Tudor Ciobanu şi Denis Turcu, amândoi elevi in clasa a XI-a şi Sebastian Dumitru, absolvent al clasei a XII-a. Toţi câştigatorii vin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. În urma acestui rezultat, România s-a clasat pe primul loc in Europa, respectiv pe locul al V-lea la nivel mondial.

La cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie de la Berna, Elveţia, elevii români au obţinut trei medalii de bronz. Este vorba despre Oana Elena Băran, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Vlad Coşoreanu, elev la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa şi Cristian Alexandru Bolunduţ, elev la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Cristian a câştigat o medalie de bronz şi la ediţia precedentă a olimpiadei.

Olimpicii români au reuşit o nouă performanţă şi la cea de a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, care s-a desfăşurat în perioada 17-24 iulie 2013, la Yakutsk, in Rusia. Elevii români au obţinut nouă medalii de aur, la informatică, matematică, fizică şi chimie. În total, olimpicii se întorc acasă cu 13 medalii, cel mai bun rezultat din ultimii ani.

La Chimie au fost obţinute doua medalii de aur, de către Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Cristian David Călin (clasa a XI-a – Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi şi o medalie de argint – Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a – Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti).

La Matematică – trei medalii de aur: Simona Diaconu (clasa a X-a – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a IX-a – Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) şi Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), o medalie de bronz – Andreea Măgălie (clasa a XI-a – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La Informatică, elevii români au caştigat trei medalii de aur – Rareş Darius Buhai (clasa a X-a – Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur şi anul trecut), Valentin Marius Hârşan şi Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La Fizica, Ioan Ignat, elev in clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a câştigat medalia de aur, iar Raul Alex Pipis (clasa a XI-a – Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) şi Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au câstigat medalii de argint.

Cea de a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie de la Moscova, care a avut loc în perioada 15 – 24 iulie, a adus trei medalii de argint şi o medalie de bronz pentru elevii noştri – argint pentru Maria Andreea Filip, elevă in clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Adrian Murgoci, elev in clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Bucureşti şi Dumitru Călugăru, elev in clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu. Medalia de bronz a fost obţinută de Mihai Grigore Prună, elev in clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult