Acasa Stiinta-ITStiinta Robert “Bob” Moog: Cum să cânţi la sintetizatorul Google (Video)

Robert “Bob” Moog: Cum să cânţi la sintetizatorul Google (Video)

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Cu ocazia împlinirii a 78 de ani de la naşterea inginerului care a dezvoltat muzica electronică, Robert Moog, Google a pregătit un Doodle la care poţi cânta.

Cum sa canti la Sintetizatorul Moog oferit de Google (foto:mshcdn.com)

La prima vedere sintetizatorul poate părea un instrument simplu, dar cu siguranţă pot apărea probleme atunci cand vreţi să cântaţi atât la clapele albe, cât şi la cele negre. Pentru început pentru a scăpa de această problemă recomandăm să folosiţi tastele numerotate de la 1 la 10 aflate deasupra tastelor QWERTY.

Desigur mulţi pot spune că avem parte doar de o jucărie din partea Google şi nu de un instrument adevărat, însă acest Doodle poate fi setat astfel încât să poţi obtine sunete cu o acurateţe impresionantă. Pentru a putea canta cu ajutorul tastaturii trebuie doar să apăsaţi pe note întâi cu mouse-ul apoi acestea se vor activa. Butoanele din jurul tastelor pot fi folosi pentru a modela „valul”, pentru a seta volumul, pentru a schimba nivelul oscilaţii şi a aduce multe alte modificări sunetului.

Acest Google Doodle a fost realizat cu ajutorul igninerilor de la compania lui Bob Moog, producătoare de sintetizatoare, astfel că sunetele sunt cât se poate de apropiate de original. Este un Doodle foarte apreciat deja în întreaga lume, un tribut pe măsură adus celui care a fost Robert “Bob” Moog şi minunatelor sale progrese aduse muzicii electronice la 78 de ani de la naştere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult