Acasa Stiinta-ITStiinta Roboți de veghe, la Cupa Mondială de Fotbal Brazilia 2014 (video)

Roboți de veghe, la Cupa Mondială de Fotbal Brazilia 2014 (video)

scris de C.S.
5 afisari

Organizatorii Cupei Mondiale de fotbal ediția 2014 au apelat inclusiv la roboți pentru întărirea măsurilor de securitate pe durata competiției care a debutat joi în Brazilia.

Roboți de veghe, la Cupa Mondială.

Compania americană iRobot a semnat un acord cu guvernul brazilian pentru trimiterea a 30 de roboți defensivi care vor fi utilizați în cele 12 orașe gazdă ale turneului final, pentru suma de 7,2 milioane dolari (5,3 milioane euro), precizează EFE.

Roboții packBot utilizați pe durata Mondialului brazilian se deplasează cu ajutorul unor mici șenile, similare cu cele ale unui tanc, și sunt manevrați cu ajutorul unui sistem de control asemănător cu cel al video-jocurilor.

Acest model de robot, cu lungimea de 89 cm, lățimea de 52 cm și înălțimea de 18 cm, produs în 4.500 de exemplare repartizate în toată lumea, se transportă ușor și dispune de un braț electronic pentru manevrarea explozibililor, cu o lungime maximă de aproape 2 m și capacitatea de a ridica o greutate de peste 13 kg. Roboții sunt dotați, de asemenea, cu camere video integrate și sisteme audio, pentru transmisii în timp real.

Astfel de roboți au mai fost utilizați în ancheta privind atentatele de la turnurile gemene din Statele Unite, dezactivarea bombelor în zonele de conflict sau pentru accesul în zone periculoase, precum cele de la uzina nucleară de la Fukushima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult