Acasa Stiinta-ITStiinta România. Unde poţi să vezi un cuib cu ouă de dinozaur (Video)

România. Unde poţi să vezi un cuib cu ouă de dinozaur (Video)

scris de M.A.
4 afisari

Un cuib cu ouă de dinozaur, vechi de 65 de milioane de ani, poate fi văzut la Centrul de Informare al Geoparcului Dinozaurilor din oraşul Haţeg.

 ouăl de dinozaur

România. Unde poţi să vezi un cuib cu ouă de dinozaur

Centrul de Informare este situat într-o zonă relativ centrală a oraşului, pe o stradă din spatele sediului Primăriei Haţeg, fiind uşor de găsit, mai ales că în ajutorul turiştilor vor fi montate şi indicatoare pentru pe cei interesaţi. ‘Turiştii care vin aici, în centrul Ţării Haţegului, în oraşul Haţeg, vor afla, în primul rând, informaţii despre ce, unde şi cum pot vizita geoparcul. În al doilea rând, aici va putea fi văzută o să fie expoziţie care se va completa, în timp. Deocamdată, cel mai important exponat pe care îl avem este un cuib cu ouă de dinozaur, original, cu o vechime de 65 de milioane de ani, din Cretacicul Superior’, a declarat administratorul financiar şi de patrimoniu al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, Cristian Ciobanu, transmite Agerpres.

Universitatea Bucureşti este şi administrator, dar şi coordonator ştiinţific al geoparcului, cum este şi normal. Acum am ridicat problema să ne implicăm şi noi, autorităţile judeţene şi locale în partea de administraţie a geoparcului. (…) Despre acest geoparc vorbim numai noi, dar oamenii nu ştiu prea multe despre el. După părerea mea, acest geoparc trebuie să aibă şi o rezultantă socio-economică”, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara. Potrivit acestuia, autorităţile judeţene vor încerca să identifice soluţii de finanţare a activităţii de administrare a Geoparcului Dinozaurilor.

Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului este singura arie protejată de acest gen din România, care a dobândit recunoaşterea internaţională prin includerea sa în Reţeaua Europeană şi Reţeaua Globală a Geoparcurilor, sub egida UNESCO. Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului ocupă o suprafaţă de peste 102.300 de hectare şi a fost înfiinţat în anul 2000, ca un proiect al Universităţii Bucureşti în colaborare cu autorităţile locale din zonă şi CJ Hunedoara.


4 comentarii

digital 23-11-2012 - 18:07

cel mai tare și mai tare,mi se pare cuvântul,ăsta….geoparcul…!
zici că s-a năpustit tot hollywood-ul peste mine!

Ghe Plotoaga 23-11-2012 - 21:47

Da, asa este, si unde mai pui ca sunt si, dupa cum spune autorul articolului, „originale”……

ValVerde 24-11-2012 - 05:45

Ia intrebati-l pe crstin….ce oua vechi de 65 de milioane de ani…Dumnezeu a creat lumea acum vreo 5-6000 de ani !
Daca nu-l credeti pe crestin, sare briel sa-i ia partea, ca spera sa gaseasca Arca lui Noe.

Rusine redactia ZV. Puneti o poza cu niste chiftele marinate si pretindeti ca-s dinozauri !!

BULA 24-11-2012 - 05:57

Ce bune ti-ar fi niste oua de dinozaur. Ai infuleca unul si te-ai satura, fara sa te mai chinui sa inhiti zece gaini la micul dejun. Eu zic sa clonati dinozauri, sa va saturati si voi, magaoaielor !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult