Acasa Stiinta-ITStiinta Rusia: Autorităţile şi cercetătorii caută un OZN prăbuşit în Siberia

Rusia: Autorităţile şi cercetătorii caută un OZN prăbuşit în Siberia

scris de M.A.
2 afisari

Astronomii ruşi intenţionează să organizeze o expediţie în vară în căutarea unui OZN, care a căzut la sfârşitul săptămânii trecute, în nordul regiunii Irkutsk, din Siberia.

OZN Irkutsk

foto: vesti.ru

Declaraţia a fost făcută de Serghei Iazev, directorul Observatorului Astronomic de pe lângă Universitatea de Stat din Irkutsk, scriu agenţiile de presă ruse, preluate de Moldpres. Numeroşi martori susţin că obiectul luminos a căzut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în taiga, în apropiere de cătunul Vitim, nordul regiunii.

În zonă a fost trimis un grup operativ al ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, însă experţii au fost nevoiţi să se întoarcă din drum din cauza viscolului puternic.

Deşi unele media ruse au făcut o legătură între OZN-ul din Irkutsk şi racheta nord-coreeană cu satelit la bord, care a căzut la cîteva minute după lansare, Ministerul Apărării şi Forţele strategice ruse au infirmat că aceasta ar fi deviat de la traiectoria sa iniţială spre teritoriul Federaţiei Ruse.

„La început, oamenii au văzut pe cer un flash, însoţit de un zgomot puternic, iar, la orizont, a apărut o coloană de fum. Din acest motiv, credem că ar putea fi vorba de un meteorit sau de un obiect artificial desprins de pe orbită”, a afirmat Iazev, cu referire la relatările şefului depratamentului local al ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult