Acasa Stiinta-ITStiinta S-a descoperit planeta de diamant

S-a descoperit planeta de diamant

scris de C.P.
2 afisari

O planetă, ce pare să fie alcătuită în mare proporţie din diamante, a fost descoperită gravitând în jurul unei stele de mici dimensiuni, în apropiere de galaxia noastră.

Planeta este mult mai densă decât orice alt corp de acest tip detectat până acum şi este alcătuită în mare majoritate din carbon. Deoarece este atât de densă, oamenii de ştiinţă sunt de părere că substanţa din care este alcătuită – carbonul – trebuie să se afle în stare cristalină, ceea ce înseamnă că o mare parte din această planetă este alcătuită într-adevăr din diamante, potrivit unui studiu publicat  în revista Science şi preluat de Mediafax.

„Istoria evoluţiei şi uimitoarea densitate a acestei planete ne sugerează că este formată din carbon – este un diamant uriaş care orbitează în jurul unei stele neutronice la fiecare două ore, pe o orbită atât de strânsă încât aceasta ar încăpea în interiorul Soarelui nostru”, a declarat Matthew Bailes, de la Swinburne University of Technology din Melbourne.

Aflată la o distanţă de 4.000 de ani-lumină, echivalentul unei optimi din distanţa Terra – centrul Căii Lactee, noua planetă reprezintă probabil rămăşiţa unei foste stele uriaşe care şi-a pierdut învelişurile exterioare, absorbite de pulsarul în jurul căruia gravitează.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult