Acasa Stiinta-ITStiinta S-a inventat jacheta cu aer condiţionat

S-a inventat jacheta cu aer condiţionat

scris de L.M.
5 afisari

Un cercetător japonez a inventat jacheta dotată cu propriul ei sistem de aer condiţionat.

Noul tip de jachetă, echipată cu două mici ventilatoare cusute în partea din spate, asigură o „briză proaspătă” în jurul corpului, indiferent dacă persoana care poartă jacheta se află pe stradă sau la birou.

Noua jachetă, inventată de Hiroshi Ichigaya, fost tehnician la Sony, în prezent preşedintele companiei Kuchofuku, produce, potrivit Mediafax, un curent circular de aer care accelerează evaporarea transpiraţiei. Două motoraşe cusute în partea din spate pompează aer proaspăt în jurul corpului, până spre guler şi capătul mânecilor. Umezeala poate trece prin ţesătură.

Jacheta are efect deoarece ajută propriul sistem de răcire al organismului. În mod normal, corpul transpiră, iar transpiraţia se evaporă, cauzând un efect de răcire – însă îmbrăcămintea influenţează acest proces, captând picăturile de transpiraţie.

Motoraşele – cu un diametru de 10 centimetri – sunt alimentate de baterii de tipul AA, care au o durată de funcţionare de câteva ore, sau pot fi conectate la un computer printr-un cablu USB. Părţile electrice pot fi detaşate înainte de spălare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult