Acasa Stiinta-ITStiinta S-a produs o explozie uriaşă solară – când va afecta Pământul ?

S-a produs o explozie uriaşă solară – când va afecta Pământul ?

scris de D.P.
16 afisari

O uriaşă explozie solară s-a produs joi, îndreptând spre Pământ un val de radiaţii solare, însă NASA asigură că impactul acestei furtuni solare va fi minim, conform Associated Press.

Pământul se va întâlni sâmbătă dimineaţa cu particulele puternic ionizate expulzate de către Soare. Oamenii de ştiinţă din cadrul NASA şi din cadrul Centrului pentru Meteorologie Spaţială (Space Weather Prediction Center) au precizat că impactul acestei furtuni solare asupra sistemelor de comunicaţii şi reţelelor de energie electrică va fi minim.

În schimb, efectul de auroră boreală rezultat în urma impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru, va fi vizibil chiar şi la latitudini mai sudice, în nordul SUA şi sudul Canadei. Această erupţie solară este considerată drept normală şi face parte din ciclul de 11 ani de activitate solară, ciclu ce va ajunge la apogeu anul viitor.

Explozia solară de joi a fost surprinsă de Solar Dynamics Observatory, aparţinând NASA.

5 comentarii

Dorin C. 13-07-2012 - 20:25

Nu va faceti griji. Soarele a fost pus acolo sa ne sustina, nu sa ne distruga. Ceva are grija de el de la pupitrul de comanda. Mai bine ginditi-va ce piine veti pune pe masa miine.

camelia 13-07-2012 - 21:09

Mai bine bagati shmenul ala cu bosomul Higgs ca cica ca s-ar fidescoperit dar inca nu stiu ce s-a descoperit, daca e intr-adevar bosomul sau un fir de praf de la plagiatul lui Ponta. ‘Ai de mama voastra de faliti.

Ciu Huhu 13-07-2012 - 21:32

Jos tigania PP DD=PDL, jos tiganul DD, huuuooooo!!!!!!!

tanase marian 14-07-2012 - 18:46

excelentele voastre,eu m. m. an rezerva de la s. t. s. am gasit la o solicitare a unui a. v. c. grav petrcut medicii militari ai spitalului militar al ministerului de interne, beti an cabinet,,.un anume asa zis dr. vuzitas,, aveao coada imensa la spate semana a circar nu a om de stiinta,,.apoi doamnelor si domnilor la o recadere a cazului meu grav si total furat nu si tratat un derbedeu asa zis doctor la fundeni m a dat afara an strada,, la raportarea dramei de la m. i. ,,. nu pot sa merg cursiv,,. este o boala profesionala datorata radatiilor de la s. t. s. ,,.cinecraspunde domnule presedinte bocescu,,.. rusine romanirusine romania,,…………….m. m. an rezerva tanase marian eu am muncit greu an viata de la 16 ani de ce sunt furat s batjocorit,. rusine romani rusine romania,,…………..

Dorin C. 14-07-2012 - 20:20

Omule, plingerea ta nu se prea incadreaza la articolul asta. Vezi ca sint altele care ar fii mult mai potrivite. Aici tratam probleme despre „steluta” care ne-ar „fuma” in vreo citeva secunde daca ar fii programata s-o faca.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult