Acasa Stiinta-ITStiinta Salvarea omenirii sta in colonizarea spatiului

Salvarea omenirii sta in colonizarea spatiului

scris de Ziua Veche
4 afisari

Rasa umana trebuie sa colonizeze spatiul in urmatorii 200 de ani daca vrea sa nu dispara, a declarat, luni, astrofizicianul britanic Stephen Hawking, intr-un interviu acordat site-ului Big think si preluat de Mediafax. „Cred ca viitorul pe termen lung al rasei umane se afla in spatiu. Va fi si asa destul de dificil sa evitam producerea unei catastrofe pe Terra in urmatorii 100 de ani, fara a mai vorbi despre urmatorul mileniu sau milion de ani”, a declarat savantul britanic pentru site-ul Big think, care se descrie ca un „forum mondial care pune in legatura oameni si idei”. „Rasa umana nu va trebui sa puna toate ouale in acelasi cos sau pe aceeasi planeta”, a adaugat Stephen Hawking. „Prevad mari pericole pentru rasa umana. De numeroase ori in trecut, ea s-a aflat intr-o situatie delicata”, a adaugat cercetatorul britanic, evocand in special criza rachetelor din Cuba din 1963.„Daca suntem singurele fiinte inteligente din galaxie, va trebui sa ne asiguram supravietuirea”, a pledat savantul britanic, considerand ca ritmul de crestere a populatiei mondiale si resursele limitate ale Terrei vor ameninta din ce in ce mai mult specia umana. „Din acest motiv, ma declar in favoarea zborurilor in spatiu cu echipaj uman la bord „, a precizat cercetatorul.

In aprilie, Stephen Hawking a declarat ca civilizatiile extraterestre exista aproape cu certitudine, iar omenirea ar trebui sa evite orice contact cu ele, din cauza consecintelor ce ar putea fi devastatoare pentru specia umana. Stephen Hawking, in varsta de 68 de ani, renumit pe plan mondial pentru lucrarile sale despre univers si gravitatie, este autorul volumului „Scurta istorie a timpului” (publicat si de Humanitas, in 2004), una dintre cele mai de succes carti din literatura stiintifica, si al volumului „George si cheia secreta a universului” (aparut si la Humanitas, in 2009).

Atins de scleroza laterala amiotrofica, o maladie paralizanta cu care a fost diagnosticat pe cand avea 22 de ani, profesorul se deplaseaza intr-un scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si al unui sintetizator vocal.

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult