Acasa Stiinta-ITStiinta Sâmbătă, 5 mai, va avea loc fenomenul de Super Lună

Sâmbătă, 5 mai, va avea loc fenomenul de Super Lună

scris de L.M.
15 afisari

Pe data de 5 mai va fi luna plină cu cea mai mare dimensiune din anul 2012, fenomen cunoscut şi ca „Super Luna.”

Satelitul natural al Terrei se va afla la o distanţă de 356.955 de kilometri de planeta noastră şi va fi de 16 ori mai strălucitor decât de obicei. Ultima „Super Lună” a putut fi privită pe cer în luna mai anul trecut.

Planetele se deplasează pe o anumită linie pe bolta cerească: este vorba de un cerc elipsoidal pe care se aliniază mereu. Luna se deplasează, de asemenea, pe această traiectorie. Când Luna se află la perigeu, adica în poziţia cea mai apropiată de Pământ este situată şi la cel mai îndepărtat punct de orbita proprie – apogeu”, precizează astronomul Branko Simonovic, de la Belgrad. Oamenii de ştiinţă susţin că nu există niciun motiv de panică, dar menţionează că trebuie să ne aşeptăm la creşterea fluxului şi refluxului, dat fiind că Luna va avea o forţă de atracţie mai mare cu 42 la sută, în raport cu cea pe care o are când se află la distanţa maximă.

Vezi aici cum arata o Super Luna

1 comentariu

Chris P. 02-05-2012 - 20:52

cadou de asa zisa zi a barbatului…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult