Acasa Stiinta-ITStiinta Sângele unui vierme marin, folosit ca tratament pentru Covid-19

Sângele unui vierme marin, folosit ca tratament pentru Covid-19

scris de Misu Andrei
105 afisari

Francezii încep un studiu clinic pentru a vedea efectele sângelui viermelui de nisip, cunoscut şi ca râmă de mare, asupra organismului uman, informează Mediafax.

Cercetătorii şi-au îndreptat atenţia asupra hemoglobinei acestui vierme. Hemoglobina este substanţa care transportă oxigenul în corp, iar în cazul râmei de mare duce în sânge cu 40% mai mult oxigen decât hemoglobina umană.

Acest respirator molecular, cu numele de cod Monaco, este o speranţă pentru a uşura povara secţiilor de terpaie intensivă. Într-o primă fază a studiului clinic, o substanţă obţinută din hemoglobina viermelui marin va fi injectată la zece pacienţi cu dificultăţi de respiraţie, pentru a vedea în primul rând dacă nu le face rău şi apoi dacă le îmbunătăţeşte respiraţia.Molecula are o dimensiune de 250 de ori mai mică decât o globulă roşie şi ar putea ajunge în locuri cu circulaţie redusă, pentru a evita moartea prin asfixie a pacienţilor cu Covid-19. Ea este deja folosită pentru oxigenarea grefelor de rinichi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult