Acasa Stiinta-ITStiinta Sarea iodată, cancerigenă?

Sarea iodată, cancerigenă?

scris de Marius Bâtcă
7 afisari

Sarea iodată, cancerigenă? Membrii Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică au cerut guvernanţilor să schimbe actuala lege care interzice comercializarea sării normale în magazine.

sare iodataVicepreşedintele Bio România, Dr. Pavel Chirilă a declarat pentru ştirile ProTV că nu e normal ca „să ne oblige Guvernul să mâncăm iod daca noi nu vrem sau daca noi nu avem nevoie”, mai ales că din spusele acestuia „excesul de iod duce la creşterea cancerului de tiroidă.” El a adus în discuţie şi problema persoanelor ce suferă de alergie la iod care nu au în momentul de faţă altă opţiune de înlocuire a medicamentului.

Pe de altă parte, medicii endocrinologi susţin că nu există un pericol real, întrucât cantitatea de sare iodată consumată zilnic de români nu este suficient de mare, chiar dacă depăseşte media europeană. Ei recunosc că există cazuri rare, dar care sunt vindecabile, iar efectele pozitive ale iodului în sare sunt mai mult numeroase decât cele negative.

În 2002, Guvernul a decis ca sarea comercializată să conţină obligatoriu iod, sarea normală putând fi achiziţionată în continuare doar de la anumite farmacii sau din magazine naturiste. Sarea normală rămâne opţională în industria alimentară şi în hrana animalelor potrivit Mediafax. Nu numai România se confruntă însă cu această situaţie, sarea normală fiind interzisă în alte 12 state în momentul actual.

2 comentarii

anon de serviciu 19-03-2012 - 18:11

Invitație la eșafod.

briel 19-03-2012 - 18:24

hai ma … pune si comentariu meu.

In principiu lipsa de iod are efecte negative asupra sanatatii … mentale, dar nu suntem toti la fel. Daca exista oameni cu alergii solutia simpla este sa fie permisa comercializarea sarii fara iod. Ce, nu este loc pe rafturi?

Era un articol cu painea otravita, nu-l mai gasesc.
Am primit azi prin e-mail:

Experimentul „Codex Alimentarius” începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de… UE sã înceapã implementarea „Codexului”, alãturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei).
„Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupã care se vor alimenta populatiile tãrilor semnatare. Acesta porneste de la principiul cã Terra nu mai poate hrãni pe toatã lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificialã, din produse chimice, cea modificatã genetic etc.

Nu a trecut o lunã si iatã cã apare stirea cã România este prima tarã din lume care va folosi în agriculturã un compus chimic pe bazã de initium, un ingredient activ din noua clasã a substantelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”. Produsele vor furnizate de compania germanã BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune cã „beneficiile pe care le-ar aduce aceastã substantã sunt legate în primul rând de combaterea dãunãtorilor, dar, totodatã ea micsoreazã si durata în care se obtine recolta.” Dupã ce acest produs va fi experimentat în România, urmeazã sã fie omologatã utilizarea lui si în Olanda, Germania , Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetãtorilor care combat „Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu pânã la 65% rata riscului de cancer de colon, substantã care intrã rapid în combinatii chimice, devenind rezidualã în organism. De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singurã datã se eliminã în aproape un an. Or, dacã acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum INITIUM ajutã la cresterea rapidã a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mãrirea tumorilor maligne. Domnul Basescu a fost singurul presedinte care a APROBAT CA ROMANIA SA FIE COBAI PTR STUDIUL ACESTUI iNITIUM. CEL CARE SE IMPLICA IN IMPLEMENTARE ESTE ACTUALUL MINISTRU AL AGRICULTURII prin ale carui firme se si comercializeaza acest initium.

http://www.pressreleasepoint.com/first-approval-worldwide-fungicides-initium%C2%AE-wine-and-vegetables
Pe acest site, BASF-ul se lãuda pe 11 ianuarie !!!!!! cã pentru prima datã în lume a fost autorizat într-un timp record fungicidul Initium care în România va fi vândut sub numele EnervinT ptr chipurile protectia viilor,SOLARIS ptr rosii,ZAMBRO ptr cartofi.
Ar fi bine sã rãspânditi cât mai mult informatia pt. cã asa cum s-a întâmplat cu vaccinurile contra cancerului de col uterin si împotriva gripei porcine se pare cã nu este în zadar.

PRODUSE FOARTE NOCIVE

DINTRE PRODUSELE CARE CONTIN INITIUM:

PAINEA TITAN si produsele de panificatie de la TITAN
PASTELE BANEASA
MALAI ” LA FAMIGLIA”
PRODUSELE ” LA GRANDE FAMILIA”
MEZELURILE ” ALDIS” si ” CRISTIM”
BISCUITII ” ROSTAR”
MARGARINA „DELMA”

Toate produsele alimentare cu cifra 8 in fata la codul de bare, sunt f.f.f.f. nocive !

SAREA IODATA este tratata cu cianura (antiaglomerant 536) In spatele firmelor care iodeaza sarea este Tariceanu.

In statul SINGAPORE nu exista produse alimentare cu E-uri si produse prajite de 2 ori in acelasi ulei !!! Se pedepseste cu puscarie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult