Acasa Stiinta-ITStiinta Savanţii au descoperit secretul unei vieţi mai lungi

Savanţii au descoperit secretul unei vieţi mai lungi

scris de Laurentiu Banches
387 Afisari

Oamenii de ştiinţă britanici de la King’s College din Londra au descoperit 4 gene care provoacă îmbătrânirea.

foto:unisi.it

Potrivit studiului prezentat de Daily Mail şi citat de protv.ro, cele 4 gene care sunt responsabile de îmbătrânire sunt influenţate de stilul de viaţa al fiecăruia, în mod special de aspectele care ţin de dietă. Descoperirea este una foarte importantă pentru companiile din industria farmaceutică care vor încerca să producă medicamente pentru a preveni sau încetini procesul de îmbătrânire.

Studiul savanţilor britanici a fost realizat cu ajutorul a 172 de gemeni cu vârste cuprinse între 32 şi 80 de ani. Cercetătorii au ales să analizeze genele gemenilor, întrucât genele acestora sunt identice, astfel se pot stabili exact cât de mult este influenţată sănătatea lor de gene şi cât de modul de viaţă. Cercetările nu se vor opri aici, specialiştii în acest domeniu vor să afle cu cât mai multă exactitate care este aportul modului de viaţa şi care al bagajului genetic moştenit în procesul de îmbătrânire, pentru a ajuta la realizarea pe viitor a noi medicamente care să lupte cu inevitabilul proces.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS