Acasa Stiinta-ITStiinta Se clatină Teoria lui Einstein. Neutrinii au depăşit din nou viteza luminii

Se clatină Teoria lui Einstein. Neutrinii au depăşit din nou viteza luminii

scris de M.A.
8 afisari

Se clatină Teoria lui Einstein. Neutrinii au depăşit din nou viteza luminii, în urma unui nou test efectuat la Centrul European de Cercetare Nucleară.

CERN neutrini (BBC)

CERN (foto: BBC)

Cercetătorii de la CERN au confirmat faptul că neutrinii pot depăşi viteza luminii, considerată o „limită de netrecut” în teoria relativităţii formulată de Einstein. Al doilea experiment, efectuat după ce instrumentele au fost recalibrate, a avut acelaşi rezultat, fapt ce poate sugera că nu este vorba despre o eroare de măsurare, transmite RRA.

Pentru a elimina posibilitatea comiterii unor erori în timpul precedentului experiment, cercetătorii implicaţi în experimentul internaţional Opera au folosit un nou fascicul de protoni pentru a produce neutrini, ce au fost trimişi prin scoarţa terestră, pe o distanţă de 730 de kilometri, de la laboratorul CERN din Geneva, în direcţia laboratorului subteran din Gran Sasso din Italia.

„Odată cu noul tip de fascicul produs de acceleratoarele CERN, am putut să măsurăm cu precizie timpul de zbor al neutrinilor, analizându-i unul câte unul”, a explicat Dario Autiero, cercetător la Institut de Physique Nucléaire din Lyon, responsabil cu analiza rezultatelor experimentului Opera.

20 de particule neutrino au putut fi detectate la Gran Sasso, în cadrul acestui nou test, început la sfârşitul lunii octombrie. Noile măsurători „nu schimbă cu nimic concluzia la care s-a ajuns iniţial, potrivit căreia neutrinii par să ajungă la destinaţie mai repede decât ar trebui să o facă”.

7 comentarii

urbos 19-11-2011 - 14:26

Aoleo, l-ati spart pe Damian, ala bate cruci si se roaga pentru viteza luminii degeaba? Uite-asa distrug satanistii credinta omului.

Ciu Huhu 19-11-2011 - 14:38

Toria lui Einstein e o alta minciuna-prostie evreiasca, am stiut, intuit cu mult inainte acest lucru. Einstein a fost un afemeiat, doar la femei se pricepea cu adevarat.

urbos 19-11-2011 - 15:39

Ce femei sa aiba pocitania aia? Poate niste balcaze paroase si baloase.

Cercul 19-11-2011 - 16:06

Einstein aducea mult cu Tesla la figura in tinerete, la batranetze cand s-a facul folkist, multi au fost indusi in eroare ca ar avea un craniu supradimensionat precum extraterestrii.

Ciu Huhu 19-11-2011 - 16:10

Ma rog, baloase evreice d-ale lui…

Cercul 19-11-2011 - 15:54

Asta era confirmat matematic de mai inainte ca exista viteze mai mari ca a luminii. Daca folosesti conceptul de metamasa ajungi la concluzia ca la viteze infinite energia este zero.Totul e sa consideri v mai mare ca c in formula celebra a lui Lorentz(si ajungi la valori negative).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult