Acasa Stiinta-ITStiinta Serbia: Un cimitir de mamuţi a fost descoperit într-o mină de cărbune (video)

Serbia: Un cimitir de mamuţi a fost descoperit într-o mină de cărbune (video)

scris de Laurentiu Banches
20 afisari

Arheologii din Serbia au descoperit scheletele a cel puţin cinci mamuţi care au trăit în regiune cu peste 10.000 de ani în urmă.

Un cimitir de mamuti a fost descoperit in Serbia (foto:balkaninsight.com)

Specialiştii francezi şi germani care au venit să îi ajute pe arheologii sârbi au declarat că dezgroparea fosilelor uriaşelor mamifere preistorice va dura cel puţin şase luni, descoperirea urmând să aducă noi informaţii despre perioada erei glaciare în zona Balcanilor. Descoperirea uimitoarea a fost făcută săptămâna trecută la o mină de cărbune din localitatea Kostolac, situată la est de capital Belgrade.

Arheologul sârb Miomir Korac a declarat pentru dailymail.co.uk că “Sunt milioane de fragemente de mamut în lume, dar rareori sunt aşa de accesibile pentru explorare.” Korac a precizat că acest câmp cu scheleţi de mamut se întinde pe mai mult de 20 de hectare de teren nisipos.

În aceaşi zonă, în 2009, a fost găsti un schelet al unei femele mamut, numită de experţi Vika, despre care se crede că a murit în urmă cu 1 milion de ani. În nordul Serbiei, în 1996,  a fost descoperit scheletul unei alte femele de mamut, care a trăit în urmă cu 500.000 de ani şi care acum este expusă la un muzeu din Ungaria, din localitatea de graniţă Kikinda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult