Acasa Stiinta-ITStiinta Sfatul nutriţioniştilor – Cum să te răcoreşti în timpul caniculei

Sfatul nutriţioniştilor – Cum să te răcoreşti în timpul caniculei

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

În timpul caniculei, atunci când aerul condiţionat şi băuturile răcoritoare nu ajută îndeajuns, nutriţioniştii recomandă trei metode de răcorire prin intermediul alimentelor.

Salata de fructe in pepen galben (foto:bucataria.ro)

Unul dintre cele mai răcoritoare fructe este considerat pepenele verde, mai ales dacă este ţinut la frigider. Conform unimedia.md, din miezul de pepene poate fi preparat un suc răcoros care să ajute la digestie şi la eliminarea colesterolului din organism. De asemenea, pepenele verde este recomandat în tratarea afecţiunilor hepatice şi renale, dar şi persoanelor care vor să slăbească, acesta având puţine calorii.

Ceaiul de mentă şi ceaiul verde servit la temperatura camerei alături de lămâie tăiată felii sau rece de la frigidere poate fi mai răcoritor ca orice alt cocktail. La aceste ceaiuri pot fi adăugate şi cuburi de gheaţa, dar acestea vor dilua puţin aroma.

Un al treilea remediu este salata de fructe, îndeosebi din fructele de sezon: piersici, caise, nectarine, cireşe, vişine, zmeură, afine, fragi, pepene galben. Pentru a fi mai răcoritoare, nutriţioniştii recomandă ca aceasta să fie lăsată 20 de minute la frigider şi ornată cu frunze de mentă proaspete, felii de lămâie, frişcă sau îngheţată cu aromă de fructe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult