Acasa Stiinta-ITStiinta Solar Impulse 2 a decolat. Urmăreşte video live zborul în jurul lumii

Solar Impulse 2 a decolat. Urmăreşte video live zborul în jurul lumii

scris de C.F.V.
11 afisari

Avionul Solar Impulse 2, propulsat cu energie solară, a decolat luni din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, pentru primul tur al lumii fără nicio picătură de carburant, în scopul de a promova sursele de energie nepoluante.

Avionul Solar Impulse 2

Avionul Solar Impulse 2

Aparatul, pilotat de elvețianul Andre Borschberg, a decolat la 7.12 ora locală (4.12 GMT) de pe aeroportul Al Bateen din Abu Dhabi și s-a îndreptat spre Muscat, capitala Omanului, unde este așteptat la sfârșitul zilei, a raportat un jurnalist AFP la fața locului.
Inițial, decolarea fusese prevăzută pentru sâmbătă, dar a fost amânată din cauza vântului puternic înregistrat în regiunea capitalei Emiratelor Arabe Unite.
Aparatul va efectua călătoria în 12 etape, prima escală urmând a fi luni seara, în sultanatul Oman. Va parcurge în total 35.000 de kilometri, cu o viteză cuprinsă între 50 și 100 km/h și va atinge o altitudine maximă de 8.500 de metri. Misiunea va dura cinci luni, din care 25 de zile de zbor efectiv, și se va încheia la Adu Dhabi la sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult