Acasa Stiinta-ITStiinta SonicStar, avionul care face 3,5 ore de la Londra la Sidney

SonicStar, avionul care face 3,5 ore de la Londra la Sidney

scris de M.A.
3 afisari

Un avion care poate să parcurgă distanţa dintre Londra şi Sidney în trei ore şi jumătate şi-ar putea adjudeca titlul de cel mai rapid avion de pasageri.

HyperMach SonicStar

HyperMach SonicStar

Potrivit planurilor prezentate de HyperMach, SonicStar, un avion clasa business, este capabil de o viteză maximă de 4.287 de km pe oră, de două ori mai mare decât a supersonicului Concorde, transmite Mediafax. Supersonicul va zbura la o altitudine de peste 18.000 de metri, permiţându-le pasagerilor să observe curbura Pământului, potrivit Daily Mail.

Richard Lugg, director general al HyperMach, vrea ca acest avion să fie gata în cel mult zece ani, el obţinând deja finanţare de la Departamentul de Comerţ şi Industrie din Marea Britanie.

Sistemul de propulsie al aeronavei cu 20 de locuri va fi compus din două motoare hibride, cu 30 la sută mai eficiente în ce priveşte consumul de carburant decât motoarele Rolls-Royce folosite la Concorde.

Compania HyperMach susţine că aeronavele SonicStar vor fi atât de rapide încât vor parcurge distaţa LondraNew York în doar două ore.

Călătoria de la New York la Sidney va fi redusă cu 75 la sută – de la 20 de ore petrecute în avion la doar cinci ore.

Supersonicul va avea o viteză de coarzieră de 3,1 Mach, însă viteza maximă va fi de 3,6 Mach, posibilă datorită tehnologiei hibrid a motoarelor, şi va fi dotat cu o tehnologie avansată pentru eliminarea bangului sonic produs la depăşirea vitezei sunetului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult