Acasa Stiinta-ITStiinta Stephen Hawking şi cel mai mare mister din lume

Stephen Hawking şi cel mai mare mister din lume

scris de A.P.
4 afisari

Cel mai mare mister din univers, care îl umple de perplexitate chiar şi pe unul dintre cei mai renumiţi oameni de ştiinţă din lume, este unul vechi de când lumea pentru cei mai mulţi bărbaţi – femeile, relatează joi Reuters.

Stephen Hawking şi misterul femeilor

Stephen Hawking a fost căsătorit de două ori şi are trei copii. Când revista ‘New Scientist’ l-a întrebat pe autorul cărţii ‘Scurtă istorie a timpului’, care este subiectul care îi reţine cel mai mult atenţia, profesorul de la Universitatea Cambridge care a răspuns la unele dintre cele mai complexe întrebări ale fizicii moderne a replicat: ‘Femeile. Sunt un mister total’.
Stephen Hawking, care suferă de Scleroză Laterală Amiotrofică (SLA) şi este imobilizat într-un scaun cu rotile, s-a retras în 2009 din funcţia de titular al catedrei de matematică, deţinută în trecut de Isaac Newton. Fizicianul a discutat cu revista de ştiinţă în preambulul festivităţilor organizate cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani despre cea mai mare gafă a activităţii sale şi despre speranţele sale pentru ştiinţa modernă. Hawking urmează să-şi sărbătorească cea de a 70-a aniversare duminică.

Cu acest prilej cu care la Centrul pentru cosmologie teoretică de la Universitatea Cambridge, al cărui director este, va avea loc simpozionul cu tema ‘The State of the Universe’. La simpozion vor lua cuvântul Stephen Hawking, astronomul Royal Martin Rees, fizicianul câştigător al premiului Nobel Saul Perlmutter şi Kip Thorne, unul dintre cei mai renumiţi fizicieni teoreticieni din lume.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult