Acasa Stiinta-ITStiinta Studiu: Care sunt orele cele mai productive ale zilei de muncă?

Studiu: Care sunt orele cele mai productive ale zilei de muncă?

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Un studiu recent al unui specialist american în comportament uman arată că  primele două ore de după trezire sunt cele mai importante din punct de vedere al productivitatii.

Studiu: Care sunt orele cele mai productive ale zilei de muncă? (foto:beebom.com)

Studiu: Care sunt orele cele mai productive ale zilei de muncă? (foto:beebom.com)

Mulţi angajaţi îşi încep ziua, la serviciu, cu activităţi precum navigarea pe reţele de socializare şi o şuetă cu colegii, înainte de a se apuca efectiv de treabă. E cât se poate de neproductiv să începem ziua de lucru cu o discuţie la cafea şi o raită pe reţele de socializare, crede Dan Ariely, specialist în studiul comportamentului la Duke University. Ariely consideră că toţi avem, consideră el, o scurtă perioadă matinală, cam primele două ore după ce ne-am trezit, în care avem capacitatea maximă, din punct de vedere cognitiv, de a a munci eficient.  Din păcate, foarte mulţi dintre oameni irosesc acest preţios interval de timp.

„Una dintre cele mai triste greşeli în ceea ce priveşte gestionarea timpului este această tendinţă a oamenilor de a cheltui cele mai productive două ore ale zilei făcând lucruri pentru care nu e nevoie de mari capacităţi cognitive (precum activitatea pe reţele de socializare)”, spune specialistul. „Dacă am putea recupera aceste ore preţioase, cei mai mulţi dintre noi am avea mult mai mult succes în îndeplinirea a ceea ce dorim cu adevărat să realizăm” a adăugat Dan Ariely, potrivit descoperă.ro. Astfel, amânând pentru mai târziu conversaţiile cu colegii şi navigarea pe reţele de socializare şi apucându-se de treabă imediat ce ajung la serviciu, oamenii ar putea fi mult mai productivi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult