Acasa Stiinta-ITStiinta SUA: Serul experimental anti-Ebola va fi trimis și ȋn Liberia

SUA: Serul experimental anti-Ebola va fi trimis și ȋn Liberia

scris de Laurentiu Banches
19 afisari

Liberia, una dintre ţările devastate de epidemia de Ebola, va primi de la SUA eşantioane dintr-un ser experimental.

SUA: Serul experimental anti-Ebola va fi trimis și ȋn Liberia

„Casa Albă şi Agenţia americană pentru medicamente (FDA) au aprobat cererea Liberiei” de punere la dispoziţie a unor „doze eşantion din serul experimental pentru tratarea medicilor liberieni infectaţi în prezent”, a afirmat preşedinţia liberiană în noaptea de luni spre marţi. Acest acord intervine în urma unei cereri făcute de preşedintele Liberiei Ellen Johnson Sirleaf la 8 august către omologul său american Barack Obama şi în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) prezintă marţi la Geneva concluziile dezbaterilor privind oportunitatea utilizării unor medicamente neomologate. Conform mediafax, tratamentul experimental trebuie adus în Liberia de un emisar al administraţiei americane în cursul săptămânii, a adăugat preşedinţia, fără a oferi o dată precisă.

Directoarea executivă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a autorizat trimiterea în Liberia a unor doze suplimentare din serul experimental pentru a contribui la ameliorarea tratamentului. Aceste eşantioane adiţionale vor fi, de asemenea, aduse în ţară în cursul săptămânii de către experţi OMS. Pentru moment nu există niciun tratament sau vaccin specific împotriva febrei hemoragice produse de virusul Ebola, care se transmite prin contact direct cu sângele şi lichidele biologice ale persoanei sau animalelor infectate. În ultimele zile, mai multe state şi-au exprimat dorinţa de a folosi anticorpii experimentali ce poartă numele de „ZMapp”, tratament dezvoltat de un laborator privat din Statele Unite şi netestat pe oameni până în prezent. Acesta a fost administrat celor doi americani infectaţi în Liberia, care au fost transferaţi în Statele Unite şi puşi în carantină.

Un preot spaniol contaminat în Liberia a fost adus în ţara sa, unde va beneficia de serul experimental, al cărui import a fost autorizat în mod excepţional de Spania. Luni. compania farmaceutică americană care a elaborat ZMapp a anunţat că a expediat în totalitate dozele disponibile în Africa de Vest, fără a preciza în ce ţară, afirmând că tratamentul a fost furnizat „gratuit în toate cazurile”.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat luni de OMS, epidemia a provocat deja moartea a 1.013 persoane din 1.848 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile), în special în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, câteva cazuri fiind înregistrate şi în Nigeria. Personalul medical rămâne în prima linie: şapte medici şi un infirmier chinez ce au îngrijit pacienţi cu Ebola au fost „plasaţi în carantină” în ultimele două săptămâni în Sierra Leone, a anunţat ambasadorul Chinei la Freetown, Zhao Yanbo.

La rândul său, Liberia s-a văzut constrânsă să îşi consolideze dispozitivul. Preşedintele Ellen Johnson Sirleaf a anunţat punerea în carantină a provinciei Lofa (nord), cea de-a treia regiune vizată de această măsură excepţională. Sirleaf a ordonat, de asemenea, suspendarea pentru o perioadă de o lună a călătoriilor în străinătate pentru toţii oficialii.

Ca măsură de precauţie, Coasta de Fildeş, unde nu a fost semnalat niciun caz, a suspendat zborurile companiei sale naţionale către ţările afectate. Coasta de Fildeş a mers mai departe decât recomandările OMS, care a decretat săptămâna trecută o „urgenţă sanitară mondială” în legătură cu Ebola, dar a refuzat să recomande evitarea deplasărilor în ţările afectate. Ţara cea mai populată din Africa, Nigeria, a confirmat un nou caz în Lagos, cel mai mare oraş din Africa de Vest, ridicând la zece numărul total al persoanelor afectate, potrivit Ministerului nigerian al Sănătăţii.

OMS, care va primi cinci milioane de dolari ajutor din partea Kuwaitului, încearcă să definească o poziţie în faţa apelurilor presante de a utiliza medicamente neautorizate pentru a încerca salvarea bolnavilor. Ea a organizat în acest scop o teleconferinţă, luni, între experţi, în special pe teme de etică medicală. După tratament, cu primele rezultate pozitive în cazul celor doi americani, apelurile la folosirea lui s-au multiplicat. Chiar dacă nu a fost testat pe oameni până în prezent şi chiar dacă nu este agreat de nicio autoritate sanitară. „Este etic să se folosească medicamente neagreate şi dacă da, ce criterii trebuie definite, în ce condiţii să fie administrat acest tratament şi cine ar trebui tratat?”, acestea sunt câteva dintre întrebările la care ar urma să răspundă această reuniune, a declarat pentru AFP Marie-Paule Kieny, asistenta directorului general al OMS.

24 comentarii

pathfinder 12-08-2014 - 15:44

ZV!

„A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, or you can continue to see if the script will complete.

Script: http://redir.adap.tv/redir/javascript/adaptvInfo.js:1

Tache 12-08-2014 - 17:24

Cati din romanii care s-au vaccinat acum cativa ani contra virusului H1N1 mai sunt astazi sanatosi sau chiar in viata ? Ar fi interesant de stiut.

Un articol edificator despre EBOLA:

http://henrymakow.com/2014/08/Ebola-another-illuminati-psyop.html

tomi 13-08-2014 - 00:18

Imbecil schizofrenic, zi mai bestie, cum dracu reusesti sa gasesti cele mai blestemaste atare. Esti condus in cercatari de mana satanei. Uite de unde se informeaza Tache schizofrenicul:
====
Makow Comment – Why is this happening? The West is controlled by a satanic cult, the Illuminati which is based on Cabala as was the USSR. Like the USSR, the West adopts the features of this depraved cult which demands strict adherence to a set of shibboleths designed to degrade and enslave its members, i.e. satanic possession. See: Makow- NWO is Throwback to Totalitarian Judaism – See more at: http://henrymakow.com/#sthash.J49LLTpe.dpuf

Cioxe 13-08-2014 - 00:27

Tomi, salutari lu’ clingoniana aia de ma-ta !

UnUL 13-08-2014 - 00:30

Noxe, nu ți-i, măcar din când în când, scârbă de tine?

Cioxe 13-08-2014 - 00:34

Nu ti-E …. ba dovleac ”universitar” !

Cioxe 13-08-2014 - 00:35

Nu

UnUL 13-08-2014 - 00:42

Corect și așa și așa, dovleac neuniversitar.
Am ales deliberat varianta „nițeluș” pop u l a r ă.

BULA 13-08-2014 - 09:24

Bai TOMI, sa dea EBOLA in tine, daca e adevarat ca din cauza ta s-a cenzurat forumul de la ZV. Sa-ti iasa spume verzi pe gura !

Ereticul 13-08-2014 - 10:28

@ Bula: nu-i atribuiti „merite” false. Toate articolele se „inchid” dupa o perioada de timp, exceptie facand numai cele preluate de la situl jidovit „in linie dreapta”, care a cerut redactiei sa inchida comentarile din start. Aia cu „linia dreapta”, ca si „intelectualii” de la „contributors” sunt cunoscuti pentru cenzura de opinie pe care le-o aplica si colaboratorilor lor (autorilor de continut).
Ce nu inteleg este de ce cauta Ziua Veche sa preia articole de la vandutii astia.

pathfinder 13-08-2014 - 11:51

@Ereticul
1. „Toate articolele se “inchid” dupa o perioada de timp…”
Asa este.

2. „exceptie facand numai cele preluate de la situl “in linie dreapta””
Asa este.

3. „Ce nu inteleg este de ce cauta Ziua Veche sa preia articole…”
Pai trebuie si articole.
Altfel raman doar cu forumistii…

Ereticul 13-08-2014 - 12:21

@ pathfinder: valoarea cea mai mare a ziarului Ziua si mai apoi websiteului Ziua Veche a fost data intotdeauna de forum. In opinia mea, daca inchid sau limiteaza forumul, numarul vizitatorilor (sau cel putin a „revenirilor pe pagina”) o sa scada drastic.

pathfinder 13-08-2014 - 12:31

@Ereticul
Asa este.

tomi 13-08-2014 - 10:39

Pai BULA nu inteleg ce te mira bestie . De peste doi ani va somez sa incetati cu antisemitismul si va promit ca veti plati greu pentru faradelegile voastre de legionari dementi. DA tataie asta vara in iulie cand am fost in tara am predat dosarul de inculpare pentru crima de antisemitism, lezarea intereselor Israelului in Romania, minimalizarea si negarea Holocaustului catre Ambasada Isrelului din Bucuresti si catre Procuratura Generala a Romaniei. Dosarul este intocmit de camera de avocati de la Yad Vashem. Asta este doar prima faza de pedeapsa amendarea redactiei care a permis aparitia postarilor voastre demente. Acum se trece la urmarirea penala a persoanelor pe care nu ti-i mai enumar, sti la cine ma refer echipa de legionari in frunte cu urbos si digital ale caror identitate ZV va fi obligata sa o predea Procuraturii Generale .
Iar in ceea ce priveste Ebola vezi ca in Romania sant deja cateva cazuri si chiar si doua mortale deci ai grija!
La noi nu are cum sa ajunga deorece pe aeroport se verifica fiecare calator daca nu are simptome de boala. In caz ca se depisteaza nu va intra in tara. Doi la mana noi dispumen deja de 500 de mii de vaccinuri fabricate in Israel testate si vor incepe vaccinari preventive celor ce pot contacta boala.
Dar deocamdata vezi ca aveti alte griji, poate esti si tu pe lista predata Procuraturii, vezi cauta avocat bun si explicatii convingatoare postarilor antisemite.

pathfinder 13-08-2014 - 11:55

Interesant…
Poti da si numarul de inregistrare al plangerii/dosarului?

Ionel 13-08-2014 - 13:10

@Tomi: Si cum depistati voi Ebola? Cu bagheta magica sau cu o ghicitoare care da in bobi ? Daca un turist se infecteaza dimineata la ora 8 si pleaca la ora 11 tu nu ai cum sa stii ca ala are Ebola si pana se afla infecteaza un oras intreg. Baaa, desteptule! Aici e vorba de turisti care vin si pleaca si care nu stau in carantina o luna ca sa stie doctorii care-i dus si carei viu!

tomi 13-08-2014 - 18:18

Paty daca vrei pot sa-ti dau numarul de la pantofi daca esti curios dupa numere. Toate vin la randul lor, cei care au fost dati in judecata pe plan diplomatic de statul Israel te asigur ca vor sti in curand. Romania nu este dispusa sa piarda avantajele imense care le primeste de la noi si PRIN intermediul nostru pentru niste vagabonzi debili ce freaca urzici 24/24 pe forumuri.

pathfinder 13-08-2014 - 18:22

Apai io unu nu prea te cred.
Tu te crezi?!?
E trasa de par…

Cioxe 13-08-2014 - 23:03

Bai Tomi, ba plotoner imbecilizat d’atita laba dar tu care stai cu poola’n gura toata ziua ce-o sa patzesti ?
Mai bine mi-ai da telefonu’ lu’ putoarea aia de nevasta-ta sa-i trag o clantza adevarata si sa zica Whau !
De fapt cred c-o sa zica … Whau, whau whau !!!!

tomi 13-08-2014 - 10:45

Bula, vezi crede-l pe ereticul, el le stie pe toate, mai ales ca este pe pozitia 3 pe lista inculpatilor deci are ocazia sa dispara printre primii. Trebuie sa se grabeasca cu ultimele postari ce le mai poate vomita contra noastra.

Cioxe 13-08-2014 - 23:09

Ba jegule, mai halesti copii cruzi ?

UnUL 13-08-2014 - 23:16

Ăsta-i meniul pe care l-ai învățat de la maori, Noxe?

tomi 13-08-2014 - 23:31

Cioxe
13-08-2014 at 23:09

Ba jegule, mai halesti copii cruzi ?
=================
Dece intrebi? tu ii fierbi inaite de ai consuma?
Auzi acolo in colhozul tau Zeenlandia inafara de rame si viermi mai aveti si altceva de mancare?

digital 12-08-2014 - 18:08

normal, producătorii virusului trimit experimental serul anti-ebola!
hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult