Suferi de hipertensiune arterială? Ascultă muzică! | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Suferi de hipertensiune arterială? Ascultă muzică!

Suferi de hipertensiune arterială? Ascultă muzică!

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Oamenii de ştiinţă au arătat prin noii studii că muzica relaxantă poate fi folosită pentru a scădea presiunea arterială.

Suferi de hipertensiune arterială? Ascultă muzică! (foto:aiila.in)

Japonezii de la Universitatea Osaka au realizat un studiu în care participanţii urmau şedinţe de grup bilunare unde se asculta muzică şi se râdea. Participanţii îşi puteau asculta melodiile favorite, alegând dintr-o listă de cântece din diferite genuri (pop, jazz sau muzică clasică).

În urma studiului, pornit după o cercetare din 2008 a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Florenţa au descoperit că tensiunea arterială a pacienţilor poate să scadă dacă aceştia ascultă, timp de 30 de minute pe zi, muzică clasică, indiană sau celtică, s-a observat că şedinţele au dus la scăderea tensiunii arteriale a participanţilor cu o medie de 5-6 puncte în doar 3 luni. În urma unei alte cercetări, realizat anul acesta de cei de la Universitatea din Arizona s-a constatat că muzica de harpă stabilizează presiunea arterială a pacienţilor aflaţi la terapie intensivă.

La experimentul din SUA au luat parte 100 de subiecţi dintre care 50 au ascultat muzică pentru harpa cântată de unul dintre profesorii universitari şi 50 au format doar un grup de control. Potrivit descoperă.ro, în urma acestui experiment, oamenii de ştiinţă au descoperit că presiunea arterială a celor care au ascultat muzică pentru harpă s-a stabilizat.

Tot în 2012, dr. Giuseppe Crippa din Italia a realizat un experiment pe trei grupuri: un grup a ascultat muzică rock (Queen), un altul muzică clasic (Mozart) şi un altul a servit drept grup de control. La finalul studiului s-a constatat că muzica rock creşte nivelul presiunii arteriale, în timp ce muzica lui Mozart a dus la scăderea tensiunii. Astfel, este recomandat ca atunci când suntem stresaţi sau când urmăm un tratament împotriva tensiunii arteriale crescute, ar trebui să ascultăm zilnic 30 de minute de muzică relaxantă pentru a ne calma şi a ne menţine sănătoşi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult