Acasa Stiinta-ITStiinta Sunt timid, dar mă tratez online

Sunt timid, dar mă tratez online

scris de A.B.
4 afisari

Persoanele timide pot face terapie online gratuit, timp de nouă săptămâni, în cadrul unui proiect care va fi lansat, luni, de Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie de la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca.

timiditate

foto: bp.blogspot.com

Proiectul de terapie online se adresează persoanelor timide, care trăiesc stări de anxietate când trebuie să vorbească în public sau când ajung să fie în centrul atenţiei altora.

Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al Facultăţii de Psihologie al Facultăţii de Psihologie a UBB, împreună cu Departamentul de Ştiinţe Comportamentale de la Universitatea Linkoping, Suedia, au iniţiat un program de intervenţie pe internet, de terapie pentru reducerea timidităţii, intitulat iSOFIE.

Proiectul va fi lansat în 23 aprilie şi se adresează persoanelor timide, care trăiesc stări de anxietate când trebuie să vorbească în public sau când ajung să fie în centrul atenţiei altora. Persoanele incluse în studiu vor avea acces gratuit la acest program şi vor beneficia timp de nouă săptămâni de asistenţă psihologică acordată online„, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Departamentului susţin că participanţii vor avea ocazia de a-şi înţelege mai bine condiţia, de a identifica şi restructura gândurile negative şi de a implementa exerciţii practice care s-au dovedit eficiente în reducerea manifestărilor anxioase.

Programul iSOFIE este compus dintr-un protocol de evaluare şi un protocol de intervenţie. Cele nouă module care vor fi prezentate online au fost elaborate pe baza principiilor Terapiei Cognitiv – Comportamentale (TCC). Studii similare efectuate în Suedia şi Elveţia au demonstrat eficacitatea acestor intervenţii.

Persoanele care pot beneficia de acest program de intervenţie sunt cele care sunt timide şi inhibate în situaţii sociale, se tem să vorbească în public, evită situaţiile sociale sau le îndură cu anxietate şi îngrijorare intensă, simt că timiditatea le afectează negativ performanţele la locul de muncă, la facultate, în relaţiile de familie, în timpul liber sau în viaţa socială, în prezent nu beneficiază de niciun tratament psihologic pentru anxietatea socială, nu suferă de tulburări psihice majore (tulburări psihotice, depresie majoră, nu au idei suicidare), au peste 18 ani şi au acces la un calculator conectat la internet.

1 comentariu

C.urbos 22-04-2012 - 19:23

Nu sant timid de felul meu,dimpotriva. Dar nici nu ma tratez de luesica mostenita de la a batrana, de i-au mancat viermi si venericile. Astia de la dispensar sant in stare sa vanda si datele unor vipuri ca mine si alamicu care este boulean dar ascultator. Cum il fluier ,apare . Si acuma ne concentram sa ia dreaq cacatu asata de kariciu lipovean.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult