Acasa Stiinta-ITStiinta Super Luna Roz. Ce trebuie sa facem pentru a vedea fenomenul

Super Luna Roz. Ce trebuie sa facem pentru a vedea fenomenul

scris de C.S.
244 afisari

Super Luna roz se va observa si in Romania, in noaptea din 27 aprilie 2021, cand fenomenul astronomic rar poate fi vazut cu ochiul liber. Satelitul Pamantul se va gasi la cea mai mica departare de Pamant.

Va fi Luna plina, iar astrul ceresc va parea mai mare cu 14% si mai stralucitor cu 30%, atragand toti pasionatii din intreaga lume, potrivit Sky News.

Super Luna va fi, de asemenea, mai aproape de Pământ decât oricare dintre celelalte luni pline din acest an, în afară de una.

Numai Luna Plină din 26 mai va fi mai mare, depășind-o pe cea din aprilie.

Potrivit NASA, Luna nu va fi, de fapt, roz sau rosie, insa pozitia sa va permite sa fie vazuta de pe Terra in nuante de rosu sau roz, similar cu unele apusuri.

Luna Roz e cunoscuta in alte parti ale globului drept Luna Capsuna datorita denumirii oferite de triburile nativ americane din SUA, pentru ca fenomenul spectaculos coincidea cu recoltarea capsunelor, potrivit The Sun.

Super Luna roz reprezinta un fenomen astronomic special, care poate fi vazut cu ochiul liber pe cer. Acesta se produce cand satelitul Pamantului se afla la cea mai mica distanta de Terra, el fiind vizibil si in Romania, in data de 27 aprilie 2021, la ora 6.31, in faza de maximum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult