Acasa rss 1asig Surditatea tratatǎ printr-un implant pe bazǎ de magneți

Surditatea tratatǎ printr-un implant pe bazǎ de magneți

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Magneții ar putea sta la baza unei soluții eficiente de lupte ȋmpotriva surditǎții, dupǎ ce un implant revoluționar a reușit sǎ redea auzul unui tânăr actor care a devenit surd la vârsta de 17 ani.

Surditatea tratatǎ printr-un implant pe bazǎ de magneți (foto:healthtap.com)

Actorul de teatru şi televiziune Billy Coughlin, în vârstă de 22 de ani, este primul pacient care a suportat această intervenţie chirurgicală revoluţionară la Heartlands Hospital din oraşul britanic Birmingham în luna martie, potrivit dailymail.co.uk. „Acum pot să aud chiar şi cele mai fine zgomote, precum cele făcute de paşii unei persoane”, a declarat pacientul. Noul dispozitiv este un aparat auditiv BAHA Attract ancorat pe os, care înlocuieşte o versiune mai veche a dispozitivelor auditive din aceeaşi gamă.

În timp ce implantul tradiţional foloseşte un şurub metalic care este introdus în craniul pacientului şi canalizează vibraţii în ureche internă, dispozitivul BAHA Attract conţine un mic disc magnetic, inserat sub pielea din spatele urechii. Aparatul permite unui procesor electronic de sunete – de mărimea unei căşti bluetooth de telefon mobil – să fie ataşat sau îndepărtat în funcţie de nevoile pacientului.

Astfel, atunci când acest dispozitiv de recepţie nu este purtat de pacient, implantul este complet invizibil. Conform mediafax, implantul este inserat în timpul unei proceduri medicale de 40 de minute, realizată sub anestezie generală.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-06-2014 - 12:53

AVIZ …AMATORILOR ,
Este un IMPLANT COCHLEAR , surditatea si orbia politica se trateaza totusi , cu

…implanturi mai seRR
ioase de la 5,5 , 7,62 ,8,9 !
Macar !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult