Acasa Stiinta-ITStiinta Terra în primejdie: 4700 de asteroizi ameninţă planeta

Terra în primejdie: 4700 de asteroizi ameninţă planeta

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Sonda WISE a identificat aproximativ 4700 de asteroizi care ar putea provoca daune la impactul cu solul, după trecerea prin atmosfera Terrei.

asteroizi

(foto: dailygalaxy.com)

Potrivit datelor NASA, citate de agenţiile EFE şi Moldpress, cei aproximativ 4700 de asteroizi sunt potenţial periculoşi întrucât au dimensiuni suficient de mari pentru a rezista la trecerea prin atmosfera terestră şi ulterior să provoace daune în cazul unui eventual impact cu suprafaţa Terrei. NASA subliniază că numărul acestor asteroizi coincide cu estimările anterioare, dar datele furnizate de sonda WISE au permis o evaluare mai exactă a numărului total al asteroizilor, a mărimii şi localizării lor.

Agenţia spaţială americană a studiat un număr de 107 asteroizi cu ajutorul razelor infraroşii pentru a face o estimare asupra întregului ansamblu al acestor corpuri cereşti, ceea ce a condus la această concluzie că ar exista circa 4700 de asteroizi cu un diametru mai mare de 100 de metri care ne-ar putea ameninţa, cu o marjă de eroare de plus sau minus 1.500. Noua analiză NASA prezintă însă o dublare a numărului asteroizilor potenţiali periculoşi pentru Terra, care se află pe orbite cu înclinaţie redusă şi sunt mai aliniaţi cu planul orbitei terestre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult