Acasa Stiinta-ITStiinta Terra, lovită de cea mai puternică furtună solară

Terra, lovită de cea mai puternică furtună solară

scris de A.B.
14 afisari

Experţii au anunţat luni că cea mai puternică furtună solară din ultimii şapte ani bombardează Pământul cu radiaţii. Radiaţiile reprezintă o problemă pentru sateliţii şi astronauţii din spaţiu şi pot cauza probleme de comunicaţii pentru avioanele care circulă în zona polilor.

Furtuna solara

Space Weather Prediction Center din Colorado, SUA, a observat furtuna solară duminică. Fizicianul Doug Biesecker spune că cercetătorii sunt îngrijoraţii de radiaţii, care au ajuns pe Pământ la o oră după explozia solară. Aceasta va continua, cel mai probabil, până miercuri. Biesecker spun că nivelul de radiaţii al furtunii este puternic, însă alte explozii solare din trecut au fost mult mai grave. Plasma emisă de Soare va sosi marţi, însă nu este la fel de puternică. Ea va duce la formarea furtunilor geomagnetice pe Pământ, care vor extinde zona de vizibilitate a aurorelor şi ar putea afecta reţelele electrice.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult