Acasa Stiinta-ITStiinta Tiangong. China lansează un laborator spaţial

Tiangong. China lansează un laborator spaţial

scris de M.A.
3 afisari

China este pregătită să lanseze pe orbită un laborator spaţial de mici dimensiuni, denumit Tiangong.

tiangong1

Tiangong

Laboratorul de 8.5 tone reprezintă următorul pas în programul spaţial al Chinei, care a lansat cu succes pe orbită trei astronauţi în ultimul deceniu.

Mai mic decât laboratorul de 85 de tone al NASA, Skylab, lansat în 1973, Tiangong nu va avea un pilot la bord în momentul lansării.

În cei doi ani de viaţă programaţi, laboratorul va folosi ca punct de testare pentru două misiuni de andocare, transmite RRA.

„Este o mutare logică în dezvoltarea capacităţilor spaţiale cu echipaj”, a declarat analistul Dean Cheng.

Analizarea complicaţiilor care apar la andocarea a două vehicule spaţiale reprezintă un element cheie pentru o naţiune care doreşte să desfăşoare misiuni lungi în spaţiu.

Laboratorul va putea servi de asemenea ca platformă de testare pentru experimente medicale şi experimente ce implică micro-gravitaţia, similare celor de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Tiangong I va fi urmat de alte două laboratoare similare, Tiangong II şi Tiangong III, care vor fi lansate în următorii zece ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult