Acasa Stiinta-ITStiinta Tineretul, afectat din ce în ce mai des de cancerul de piele

Tineretul, afectat din ce în ce mai des de cancerul de piele

scris de A.B.
3 afisari

Numărul cazurilor de cancer de piele a înregistrat o creştere alarmantă în rândul persoanelor sub 40 de ani, o cauză a acestui fenomen fiind frecventarea saloanelor de bronzat. Concluzia vine în urma unui studiu condus de dermatologul Jerry Brewer.

solarCercetătorii au studiat statisticile referitoare la pacienţi cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, diagnosticaţi cu melanom între 1970 şi 2009. Ei au constatat că, în cursul acestei perioade, incidenţa cancerului a crescut de opt ori la tinere şi de patru ori la tineri.

În general, riscul de melanom este mai mare la bărbaţi decât la femei, dar situaţia se schimbă în cazul tinerilor adulţi şi adolescenţi, precizează autorii cercetării conduse de dr. Jerry Brewer, dermatolog de la Mayo Clinic.

Potrivit AFP, cercetătorii se aşteptă la o creştere accentuată, aşa cum puseseră în evidenţă studii realizate anterior, dar au descoperit incidenţe ale bolii mai mari decât în statisticile Institutului naţional american pentru cancer (NCI), îndeosebi la tinerii între 20 şi 30 de ani.

Ei consideră că explozia numărului de cancere de piele la tinerii adulţi se explică prin frecventarea crescută a saloanelor de bronzat, mai ales de către femei.

 “Un studiu recent arată că persoanele care se aşează frecvent sub lampa de bronzat prezintă un risc cu 74% mai mare decât celelalte să dezvolte un melanom şi ştim că tinerele recurg mai des la bronzarea artificială decât tinerii”, precizează dr Brewer.

Deşi pe piaţă abundă informaţiile despre pericolele saloanelor de bronzat, femeile tinere continuă să meargă regulat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult