Acasa Stiinta-ITStiinta Tornadă de dimensiunile Pământului pe suprafaţa Soarelui (VIDEO)

Tornadă de dimensiunile Pământului pe suprafaţa Soarelui (VIDEO)

scris de C.F.V.
1 afisari

Un satelit NASA a surprins de curând o imagine spectaculoasă: o tornadă de dimensiunea planetei Pământ traversând suprafaţa Soarelui.

Clipul video a fost înregistrat de satelitul Solar Dynamics Observatory (SDO), tornada fiind înregistrată între 7 şi 8 februarie, de-a lungul unei perioade de 30 de ore. Tornada de dimensiunile Terrei s-a deplasat pe suprafaţa Soarelui cu o viteză de până la 500.000 de kilometri pe oră, a explicat Terry Kucera, specialist în fizica soarelui în cadrul NASA.

Temperatura înregistrată în interiorul tornadei este una relativ rece, de doar 8.300 de grade Celsius”, a explicat Kucera. Temperatura înregistrată în mod normal de corona Soarelui este de peste 1.000.000 de grade Celsius.

Oamenii de ştiinţă ştiu de existenţa acestor tornade solare de câteva decenii, însă observarea lor detaliată a fost posibilă doar după ce satelitul SDO a fost lansat în spaţiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult