Acasa Stiinta-ITStiinta Transplant de patru membre în Turcia

Transplant de patru membre în Turcia

scris de D.P.
1 afisari

Un transplant de patru membre în cazul unui pacient a fost realizat de o echipă de chirurgi turci.

Transplant de patru membre în Turcia (foto:gorjeanul.ro)

Un picior a trebuit să fie retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare survenite după operaţie, a anunţat duminică Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara. Un număr de 52 de medici au realizat vineri această operaţie, o premieră mondială, la care a fost supus Sevket Cavdar, a precizat spitalul, într-un comunicat. Contactat de AFP, spitalul nu a dorit să ofere mai multe detalii cu privire la pacient, transmite Agerpres.
‘Consiliul superior ştiinţific (al spitalului) a decis să retragă unul dintre picioarele pacientului, după ce sistemul său cardiovascular s-a dovedit incapabil de a suporta acest membru’, adaugă comunicatul, potrivit căruia starea pacientului este stabilă. Această operaţie urmează primului transplant de faţă realizat într-un spital universitar din Turcia. Intervenţia a fost efectuată luna trecută, în cazul unui tânăr de 19 ani a cărui faţă suferise arsuri când era mic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS