Acasa Stiinta-ITStiinta Tratament: fecale artificiale pentru infecţiile gastrointestinale

Tratament: fecale artificiale pentru infecţiile gastrointestinale

scris de C.P.
7 afisari

Dacă bacteria Clostridium difficile se acumulează în abundenţă în colonul unei persoane, atunci ea poate cauza probleme gastrointestinale precum diareea. Pentru că tratamentul actual pare destul de respingător pentru majoritatea oamenilor, cercetătorii au descoperit o nouă tehnică prin care pot învinge aceste bacterii.

Bacteria Clostridium difficile

De obicei, C. difficile este ţinută sub control de aşa-numitele bacterii intestinale „bune”. Dacă aceste bacterii bune sunt distruse ca efect secundar al unor tratamente cu antibiotice, C. difficile începe să îşi facă de cap. În această situaţie, individul este nevoit să primească un tratament care presupune implantarea unor fecale provenite de la o altă persoană.

Din fericire pentru noi toţi, acum, o echipă de cercetători lucrează la dezvoltarea unui nou tratament care implică utilizarea„fecalelor artificiale”, tehnică numită şi RePOOPulate. Motivul pentru care aceste fecale sunt implantate este acela că ele conţin bacterii intestinale bune, provenite de la donator, care vor înlocui bacteriile distruse de antibiotice. Din păcate, uneori există riscul ca până şi materialul provenit de la donator să conţină agenţi patogeni care provoacă îmbolnăvirea pacientului.

Emma Allen-Vercoe, specialist în microbiologie, face parte dintr-o echipă de cercetători care încearcă să creeze o alternativă igienică la tratamentul actual împotriva C. difficile. Noul tratament este alcătuit din fecale bacteriene intestinale de cultură, care sunt crescute într-un mediu de laborator ce imită condiţiile din intestinul gros. Substanţa este relativ uşor de produs şi poate fi „personalizată” în funcţie de nevoile pacientului. De asemenea, noua tehnică exclude riscul de îmbolnăvire provocată de agenţii patogeni proveniţi de la donator.

RePOOPulate a fost testată pe doi pacienţi care sufereau de infecţii severe cu C. difficile şi care nu reacţionaseră la tratamentul cu antibiotice. După administrarea noului tratament, simptomele pacienţilor au dispărut complet în trei zile, iar testele efectuate peste 6 luni nu au identificat nici urmă de infecţie, în schimb bacteriile benefice supravieţuiseră.

6 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-01-2013 - 21:45

…Aka-kat URBOASE !

digital 14-01-2013 - 21:50

m-am liniștit,
!
am aflat că există și cercetători experți în kkt!

tomi 14-01-2013 - 22:24

ce bine ca te-ai linistit…

tomi 14-01-2013 - 22:22

Se cauta cu disperare doi pacienti carora acele fecale speciale li s-au implantat in cutia craniana in loc de intestine. Acei doi indivizi care se zice ca dau din coada cind sint strigati digital si urbos sint rugati sa se prezinte de urgenta la reparatii capitale. Prietene Parpanghel ce tratament propui in cazul disperat al implantului esuat al celor doi imbecili?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-01-2013 - 23:47

Prietene drag, Io marturisesc ca nu am cunostiinte in medicina veterinara suficiente sa pot emite diagnoze responsabile ! Ori in cazul celor mai sus specificati,este absolut necesar sa soliciti pareri avizate doar de la veterinari !Cele doua hanimale, fara sa am intentia de a jigni orice creatie, nu merita , doar flegme !Aia cu brandy si kegleviciul raman in contrapartida cu artefactele !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-01-2013 - 00:16

…aka kaTurboase ,explicabil frustrarea ta penelist cu aripa lipita de ca ca RAU !La voi in grajd a inceput lichidarea intre fratie !Ca tu esti un vierme, aici pe blog o stie toata blogherimea, dar sa va halitzi cu kkt cu tot , este caracteristic !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult