Acasa Stiinta-ITStiinta Tratamentul împotriva colesterolului va fi îmbunătăţit

Tratamentul împotriva colesterolului va fi îmbunătăţit

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Un test clinic realizat de firma americană Amgen arată că un agent experimental a redus cu două treimi nivelul colesterolului la pacientii tratati cu statine.

proteina pcsk9

Proteina PCSK9

Rezultatele testului clinic indică că tratamentul cu medicamente care conţin statine, poate fi imbunătăţit prin folosirea noului produs experimental al firmei amerciane de biotehnologie. Progresele sunt impresionante, după şase săptămâni de injecţii cu noul produs, nivelul colesterolului să scadă cu 75%. Studiul arată astfel că este posibilă neutralizarea proteinei PCSK9 care reduce capacitatea ficatului de a extrage colesterolul „rău” din sânge.

Firma Amgen a prezentat rezultatele acestui experiment cu ocazia celei de-a 61-a conferinţă anuală a American College of Cardiology. Acest tratament prezintă una din problemele majore cu care se confrunta şi vechiul tratament şi anume faptul că mulţi pacienţi nu tolerează statinele. Potrivit site-ului MaxiSciences, citat de Agerpres, firma americană Amgen a anunţat că va continua seria de teste pentru a obţine date exacte şi despre riscurile şi avantajele acestui tratament de neutralizare a proteinei PCSK 9.

2 comentarii

briel 02-04-2012 - 17:10

Nici sa nu visam la vreun medicament minune. Daca e sa dam bani, atunci sa-i dam pe alimente de buna calitate. Nu numai colesterolul se poate rezolva cu dieta, dar si diabetul, eczemele si o multime de alte suferinte.

Cand aveti timp, va recomand o vizionare de film (in locul vreunei prostii holywoodiene),
Forks over Knives http://www.youtube.com/watch?v=Y0mt-g0ZD_4

Am sa revin cu adresa exacta a intregului documentar, nu doar trailer-ul de mai sus.

Mai demult citisem de un englez care fiind bolnav cardiovascular si cu cateva zeci de kg in plus, a tinut dupa capul lui o dieta cu fasole boabe. Nici macar nu le-a gatit el, manca 3 conserve pe zi si atat. Fara paine, fara fructe, fara dulciuri. In 6 luni a venit la greutatea normala si analizele au fost foarte bune. Dar, a avut vointa.

Vreau sa inchei cu ceva haios.
Senora Teresina Cortez are 9 copii si este f. saraca. Alfredo din clasa I este chemat in biroul directorului pentru ca se considera a fi prea slabut.

„The visiting nurse, trained in child psychology, said kindly, „Freddie, do you get enough to eat ?”
„Sure,” said Alfredo.
„Well, now. Tell me what you have for breakfast.”
„Tortillas and beans,” said Alfredo.
The nurse nodded her head dismally to the principal. „What do you have when you go home for lunch?”
„I don’t go home.”
„Don’t you eat at noon?”
„Sure. I bring some beans wrapped up in a tortilla.”
Actual alarm showed in the nurse’s eyes, but she controlled herself.
„At night what do you have to eat?”
„Tortillas and beans.”
Her psychology deserted her. „do you mean to stand there and tell me you eat nothing but tortilla and beans?”
Alfredo was astonished. „Jesus Christ,” he said, „what more do you want?”

Doctorul scolii merge in vizita la familia asta si isi scrie raportul.

„I gave them every test I know of,” he said, „teeth, skin, blood, skeleton, eyes, co-ordination. Gentlemen, they are living on what constitutes a slow poison, and they have from birth. Gentlemen, I tell you I have never seen healthier children in my life!” His emotion overcame him. „the little beasts,” he cried. „I never saw such teeth in my life. I never saw such teeth !”

Tortilla Flat – John Steinbeck

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult