Acasa Stiinta-ITStiinta Turcia. Eşec în transplantul cvadruplu de membre

Turcia. Eşec în transplantul cvadruplu de membre

scris de M.A.
7 afisari

Un spital turc a anunţat luni eşecul unei recente tentative de transplant a tuturor membrelor unui pacient.

Turcia transplant

foto: presstv.com

Operaţia, prezentată ca o premieră mondială, s-a soldat, în cele din urmă, cu înlăturarea tuturor celor patru membre grefate, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Spitalul universitar Hacettepe din Ankara anunţase duminică că unul din picioarele pacientului Sevket Cavdar, beneficiarul operaţiei realizate vineri, fusese îndepărtat din cauza incapacităţii sistemului său cardiovascular de suporta membrul. Din cauza unor noi complicaţii metabolice au fost înlăturate apoi şi celelalte trei membre, a informat luni spitalul. ‘Consiliul superior ştiinţific (al spitalului) a decis să înlăture organele unul câte unul din cauza complicaţiilor metabolice suplimentare’, a anunţat spitalul într-un comunicat.

‘Pacientul nostru este în prezent la terapie intensivă şi se află în stare critică’, adaugă spitalul. Contactaţi de AFP, medicii au refuzat să dea detalii despre pacient.

Grefarea celor patru membre, prezentată de spital ca o premieră mondială, a mobilizat vineri 52 de medici. Ea a fost precedată de un prim transplant de faţă realizat vreodată într-un spital universitar din Turcia, la universitatea Mediteranei din Antalia (sud). Această operaţie s-a efectuat luna trecută pe un tânăr de 19 ani, a cărui faţă era arsă de când era copil.

16 comentarii

tomi 27-02-2012 - 19:52

Turcia din momentul intrarii pe fagasul intunecat al islamului statal, dictatorial a dat inapoi cu 400 de ani pe scara istoriei,asa ca tentative medicale sau stiintifice vor fi de domeniul trecutului modern al turcilor. Acest popor vrea intunericul,Ataturk le-a dat sansa unui viitor modern,a incercat sa plaseze tara sa in EUROPA,insa se pare nu a fost destul de dur cu religia islamica pe care trebuia sa o indeparteze integral de turci, eventual prin crestinizarea Turciei exista singura sansa de eliberare spirituala .Coranul ,blestemul negru al omenirii,religia care a dat cele mai multe victime va face din Turcia un stat primitiv de genul Iranului homeinist.
Sansa ce au avut-o turcii prin Atataturk nu se va mai repeta,un om de puterea acestui conducator care a inteles cit de nociv este acel coran al satanei,religia cea mai cruda si singeroasa ce a existat in istorie a fost anulat prin noii sefi din Ancara, islamistii, gunoiaie ale omenirii.
tomi

urbos 27-02-2012 - 19:54

La fel ca talmudistii, dat foc.

tomi 27-02-2012 - 20:15

Schizofrenicule ,tot nu te-ai vindecat, jeg nenorocit, doar iadul te va spala de pacate, creatura hidoasa.Cit poti fi de primitiv,este de-a dreptul incredibil cit poate sa coboare fiinta umana in agonia urii.

urbos 27-02-2012 - 20:18

Hahahaha! Citeste-ti parazitule textul ala de mai inainte si dupa aia sa vorbesti de ura si primitivism.

tomi 27-02-2012 - 20:34

Inecate-ai cu risul tau creatura hidoasa. Te platesc bine fascistii tai corcitura?

tomi 27-02-2012 - 20:41

Doar atita poti scoate din craniul tau vidat spurcaciune.Vei arde in iad tu si familia ta.Am citit in monitorul de Craiova ca ma-ta este cur=va lui Scaraotzki, ala cu coarne si copite,vei avea un surplus de foc sub cazan,ca protectie.

urbos 27-02-2012 - 20:51

Ala cu coarne si copite e dumnezeul tau nefericitule, asa vorbesti tu de ala caruia i te inchini?

tomi 27-02-2012 - 21:02

Hai ca nu te mai excit,vad ca ai inceput sa tremuri,si zau ca nu vreau sa crapi prea brusc,tie tie destinata o moarte inceata cu multe chinuri si dureri, sa ajungi sa te rogi tu insuti sa dai ortul popii cit mai repede. Te las amice,vezi sterge-te la gura,ti-au curs balele de nervi.
Esti slab brunetule,scuze,creolule.

urbos 27-02-2012 - 21:22

Tu nu exciti nici scroafa din cotet ma. Dupa ce ca aratati cum aratati, mai aveti si duhoarea aia specifica. Fug si dihorii.

tomi 27-02-2012 - 21:30

Ai dreptate amice,zau ca si eu am simtit duhoarea aceea,dar eu vad ca vine din gura ta nespalata.Vezi mai spala-te si pe dinauntru si pe dinafara,eu stiu ca tziganii nu prea o au cu sapunul si apa dar daca te derajeaza duhoarea spala-te.

urbos 27-02-2012 - 21:33

Ce-ai cu tiganii sobolane? Acuma apare cacatul de „europeaanul” sau retardatul valverde sa te certe pentru rasism si xenofobie. Ia sa vezi.

tomi 27-02-2012 - 21:55

Vad ca asta te-a durut. Fa si tu ca Michael Jackson, transplant de piele.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 27-02-2012 - 20:55

Dear my best friend , SHALOM , Peace to you, family and our nation, especially ! Am o rugaminte personala : Te rog sa nu te descalifici,conversand cu aceasta scursoare infecta ,cu aceasta rusine a blogherilor si acoliti sai ! Este o degradare !

tomi 27-02-2012 - 21:10

Prietene,am crezut ca ma-i uitat.Este o incintare sa-l vad pe craiovean ca scuipa singe, m-am jucat un pic cu javra,de obicei pe ciini ii mingii dar asta este turbat si nu pun mina pe el, dau doar cu piciorul printre coastele viermelui.
Am lipsit o vreme,am dat o fuga pina in tara,un mic concediu de zece zile,mi-era dor de zapada.
al tau prieten tomi

Peace to you, family and our nation, especially 27-02-2012 - 21:20

Prietene, ipochimenu este monitorizat cu caracter permanent si a fost localizat initial la Brasov, ulterior la Ploiesti ! La Craiova datele indica pe profesorul de matematica grav atins de aceiasi forma de schizoidism paranoica, iar chow-hu este la Bucuresti, traseul lui cotidian este cunoscut si monitorizat !

tomi 27-02-2012 - 21:39

Ma bucur sa te aud,oameni cu suflet si dirzenie m-au incintat intotdeauna. Ma bucur sa am prieteni ca tine curajosi si stirpitori de viermi ca si mine.Alaturi de tine nu ma simt singur iar „fekete” are sa dea de dracu. Ma tem de un singur lucru, sa nu dam amindoi de el in acelasi timp si sa ne certam ca cine-i va taia beregata.
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult