Acasa Stiinta-ITStiinta Un asteroid a trecut luni noaptea pe lângă Terra

Un asteroid a trecut luni noaptea pe lângă Terra

scris de A.A.
0 afisari

Un asteroid de mărimea a trei terenuri de fotbal a trecut luni noaptea  foarte aproape de Terra, la un an după ce un meteorit a căzut în Rusia.

Un asteroid a trecut luni noaptea pe lângă Terra.

Meteoritul căzut anul trecut în regiunea Celiabinsk din Rusia a provocat o explozie în urma căreia circa 1.600 de persoane au fost rănite, majoritatea de cioburile ferestrelor sparte, relatează agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Conform datelor furnizate de observatorul astronomic Slooh din Insulele Canare, asteroidul a trecut pe lângă Pământ la o distanţă de circa 3,4 milioane de kilometri la ora 02:00 GMT în noaptea de luni spre marţi, cu o viteză de circa 43.000 de km/h. ‘Continuăm să descoperim astfel de asteroizi potenţial imprevizibili, uneori cu numai câteva zile înainte de a se apropia de Terra. Dar trebuie să-i găsim înainte să ne găsească ei pe noi’, explică Paul Cox, directorul tehnic al observatorului astronomic Slooh.

Evenimentul aminteşte de meteoritul căzut anul trecut pe 15 februarie la Celiabinsk, în Rusia. Oficialii acestei regiuni au dorit să marcheze momentul oferind fiecărui atlet care a câştigat sâmbătă o medalie la Jocurile Olimpice de la Soci câte o bucată din resturile acelui corp ceresc. Dar Comitetul Olimpic a precizat că a acest lucru se poate petrece numai în cadrul unei ceremonii separate de cea de premiere.

1 comentariu

ValVerde 18-02-2014 - 16:09

Neacsuleeeeee !!!!!
Dormi in front !!??

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult