Acasa Stiinta-ITStiinta Un ASTEROID se apropie periculos de Terra (video)

Un ASTEROID se apropie periculos de Terra (video)

scris de Șt. C
14 afisari

Un asteroid care a fost descoperit în urmă cu doar trei săptămâni se va apropia la o distanţă considerată „foarte mică” de Terra, pe data de 31 octombrie, a anunţat agenţia spaţială americană (NASA), informează site-ul ibtimes.co.uk.

asteroid pamant nasaAsteroidul, denumit 2015 TB145, are un diametru de 600 de metri şi se va apropia cu o viteză de 125.500 de km/h la o distanţă de numai 499.000 de kilometri de Pământ, care reprezintă de 1,3 ori distanţa dintre Terra şi Lună.

Potrivit sursei citate, 2015 TB145 devine, astfel, asteroidul care se apropie cel mai mult de Terra în ultimii ani, oamenii de ştiinţă apreciind că o astfel de apropiere ar mai putea avea loc în 2027.

„Orbita asteroidului este extrem de înclinată şi excentrică, însă nu există un pericol adevărat pentru Terra”, a declarat un specialist de la NASA.

Pe 10 octombrie, un asteroid uriaş s-a intersectat cu orbita Lunii, fără să genereze însă un risc de impact cu Terra. Asteroidul respectiv avea un diametru de aproximativ 2,5 kilometri şi se deplasa în spaţiu cu o viteză de 64.000 de kilometri pe oră. Denumit 86666 (2000 FL10), asteroidul a atins punctul de maximă apropiere faţă de Terra – 24 milioane de kilometri – sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 08.30.

Un astfel de obiect ceresc este considerat periculos atunci când se apropie la o distanţă mai mică de 7,4 milioane de kilometri de Terra şi când dimensiunea lui este suficient de importantă pentru a cauza pagube consistente în caz de impact cu planeta noastră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult