Acasa Stiinta-ITStiinta Un robot-femeie va ajunge pe Staţia Spaţială

Un robot-femeie va ajunge pe Staţia Spaţială

scris de L.M.
1 afisari

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională s-ar putea bucura de compania unui robot-femeie care ar putea fi trimis în spaţiu în 2013.

Statia Spatiala internationalaAgenţia spaţială niponă JAXA a anunţat, potrivit RRA, că intenţionează să trimită pe staţia spaţială un robot umanoid, care să vorbească.

În plus, la sarcina de a asigura monitorizarea dispozitivelor de pe staţie, androidul va fi conceput să supravegheze starea de sănătate a echipajului de pe ISS, să înregistreze modificările emoţionale ale membrilor acestuia şi să transmită informaţiile colectate pe Pământ, prin intermediul Twitter.

Proiectul japonez se doreşte a fi o replică la programul NASA Robonaut 2, care ar urma să fie trimis pe orbită către sfârşitul acestui an.

Robotul R2, ale cărui costuri se ridică la 2,5 milioane de dolari, este echipat cu două braţe şi un cap, incluzând mai mult de 40 de senzori de calibre diferite.

După testarea în condiţii de microgravitaţie, el va fi supus unor sarcini de rutină, precum curăţarea spaţiilor de pe ISS şi înlocuirea filtrelor de aer.

Androidul anunţat de japonezi seamănă mult mai mult cu o fiinţă umană, iar scopul său va fi, potrivit autorilor, de a oferi „confort şi comunicare” membrilor echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională.


1 comentariu

Liviu 20-02-2011 - 13:18

Daca nu face si „chestia aia” atunci este degeaba „femeie” ! Oricum inteleg ca este android numai la partea superioara; sau numai ala al NASA este astfel, ca nu se intelege ?! Insa informatia cu senzorii de diferite „calibre” este tare; imi aminteste de ce se spunea in studentie despre unele colege ca „se incadreaza in tolerante !” Daca nu este si biped (mobil) atunci cum o face curatenie ?! Ca de chestia ailaNta …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult