Acasa Stiinta-ITStiinta Unde poţi să depui cererea pentru a coloniza Marte în 2023

Unde poţi să depui cererea pentru a coloniza Marte în 2023

scris de L.M.
28 afisari

Vrei să colonizezi planeta Marte? Organizaţia „Mars One” spune că se poate şi îţi pune la dispoziţie un formular de intenţie. Numai că e vorba despre o călătorie fără întoarcere, pentru că trebuie să te stabileşti pemament acolo.

Unde poţi să depui cererea pentru a coloniza Marte

Unde poţi să depui cererea pentru a coloniza Marte

Organizaţia nonprofit din Olanda Mars One” intenţionează să stabilească o colonie umană pe Marte, până în anul 2023 şi are nevoie de astronauţi voluntari. Orice om de pe Terra poate depune o cerere pentru a face parte din echipa care va pleca pe Planeta Roşie, dacă întruneşte cerinţele de bază, transmite Antena 3. Mars One a publicat recent criteriile pe baza cărora pot fi depuse cererile. Printre altele, candidaţii la job-ul de astronaut trebuie să aibă determinare, dorinţa de a construi şi menţine relaţii sănătoase şi capacitatea de auto-reflecţie. De asemenea, candidaţii trebuie să fie rezistenţi fizic şi psihic, să se poată adapta uşor, să fie curioşi, creativi şi plini de resurse. Vârsta acestora trebuie să fie de minimum 18 ani.

Procesul de selecţie va începe în prima jumătate a anului 2013. Candidaţii care vor fi aleşi de către experţii Mars One vor fi, în cele din urmă, grupaţi în echipe cu câte 4 oameni. Cel puţin şase echipe trebuie să fie pregătite pentru plecarea pe Marte până în 2022, dar numai o singură echipă va efectua prima călătorie pe Planeta Roşie. Echipa va fi aleasă în mod democratic.

1 comentariu

Cercul 09-01-2013 - 18:14

De cand e Marte proprietatea olandezilor?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult