Acasa Stiinta-ITStiinta Uniunea Europeană scoate îndulcitorii din sucurile de fructe

Uniunea Europeană scoate îndulcitorii din sucurile de fructe

scris de Marius Bâtcă
13 afisari

O directivă care interzice adăugarea de îndulcitori în sucurile de fructe a fost adoptată, vineri, de Statele membre ale Uniunii Europene, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor mediului la Bruxelles.

sucuri de fructeÎn rândul sucurilor de fructe a fost inclus şi sucul de roşii. În viitor, sucurile de fructe nu vor mai conţine, prin definiţie, îndulcitori , informează Agerpres. Nectarurile, făcute din piure de fructe la care se adaugă apă, pot conţine îndulcitori, dar nu mai pot avea etichete de tipul „fără adaos de zahăr”, pentru a pune capăt potenţialelor confuzii.

Noua directivă ar urma să intre în vigoare cel mai târziu la începutul lunii iunie, odată cu publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europeane. Statele membre vor avea la dispoziţie18 luni de la intrarea în vigoare a directivei pentru a o transpune în legislaţia naţională.

Directiva adaugă şi roşiile pe lista fructelor folosite pentru producerea de sucuri, ceea ce înseamnă că sucurile de roşii vor fi supuse aceloraşi reguli ca cele pentru sucurile de fructe, şi nu doar legislaţiei alimentare generale a Uniunii Europeane, aşa cum se întâmplă în prezent.

Noile reguli confirmă legislaţia actuală conform căreia fiecare fruct din care e făcut sucul trebuie indicat în denumirea produsului. Totuşi, dacă sucul este produs din trei sau mai multe fructe, indicaţia poate fi înlocuită cu formularea „amestec de fructe„.

Noile reguli se vor aplica tuturor sucurilor de fructe comercializate în UE, indiferent de originea lor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult