Acasa Stiinta-ITStiinta Universul ar fi existat si inainte de Big-Bang

Universul ar fi existat si inainte de Big-Bang

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Oameni de ştiinţă susţin că au dovezi că Universul ar fi existat înainte de Big-Bang. Potrivit acestora, cercuri concentrice descoperite în radiaţia cosmică de fond (CMB), apărută după Big-Bang, sunt dovada unor evenimente care ar fi avut loc înainte de naşterea Universului, scrie presa internaţională.


Controversata descoperire duce la ideea că Universul nu s-ar fi născut acum 13,7 miliarde de ani, ci naşterea şi existenţa sa ar fi ciclică. Descoperirea a fost postată pe site-ul arXiv.org de profesorul Roger Penrose de la Universitatea Oxford şi profesorul Gurzadyan Vahe de la Universitatea de Stat din Erevan, Armenia, transmite Mediafax. Majoritatea oamenilor de ştiinţă cred că Universul s-a născut acum 13,7 miliarde de ani, în urma Big-Bang-ului. Stelele şi galaxiile au început să se formeze aproximativ 300 de milioane de ani mai târziu. Soarele s-a născut acum cinci miliarde ani, în timp ce viaţa pe Pământ a apărut acum circa 3,7 miliarde de ani. Radiaţia cosmică de fond (CMB) a apărut la 300.000 de ani după Big-Bang şi este considerată cea mai concludentă dovadă a Big-Bang-ului.

Profesorii Roger Penrose şi Gurzadyan Vahe susţin că dovezile descoperite în CMB arată amprente în radiaţii care sunt mai vechi decât Big-Bang.Ei spun că au descoperit 12 exemple de cercuri concentrice, dintre care unele au cinci inele. Inelele apar în jurul grupurilor de galaxii în care variaţia radiaţiei cosmice de fond pare a fi ciudat de scăzută. Cei doi profesori cred că cercurile concentrice sunt amprentele unor valuri extrem de violente de radiaţii gravitaţionale generate de coliziunile unor găuri negre imense petrecute într-un ciclu anterior, înainte de Big-Bang. Ei spun că acest lucru înseamnă că ciclurile Universului sunt dominate de Big-Bang-uri şi coliziunile unor supermasive găuri negre.

Profesorul Penrose este de părere că noua teorie a cosmologiei ciclice duce la concluzia că găurile negre vor consuma în cele din urmă toată materia din Univers. Conform teoriei sale, când totul va fi consumat, tot ce va rămâne va fi energie, ceea ce va duce la următorul Big-Bang şi la noi cicluri cosmice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult