Acasa Stiinta-ITStiinta Vacanţa în spaţiu va fi posibilă în 2014

Vacanţa în spaţiu va fi posibilă în 2014

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

NASA şi Guvernul american speră ca în 2013 sau cel târziu în 2014 să fie realizate primele zboruri turistice.

turism spatiuCompaniile implicate în dezvoltarea acestei noi industrii construiesc şi testează avioane-rachetă şi nave-spaţiale împreună cu NASA, pentru a transporta pasageri în afara atmosferei. Un oficial al Administraţiei Federale pentru Aviaţie din SUA, a declarat într-un interviu preluat de Mediafax, că anul 2012 va aduce o explozie a afacerilor în zona lansărilor pe orbită. Întrucât va fi vorba de o industrie nouă şi având în vedere avansurile deja încasate pentru astfel de zboruri turistice, oficialul a afirmat că „anticipăm că această activitate va dezvolta o industrie de un miliard de dolari în următorii 10 ani”. Un astfel de exemplu este compania Virgin Galactic, condusă de milardarul Richard Branson, care a încasat deja avansuri de aproximativ 60 de milioane de dolari pentru excursii în spaţiu care costă 200.000 de dolari de persoană.

Deşi au fost oferite deja avansuri pentru zboruri, nimeni nu ştie exact când vor avea loc acestea. NASA a anunţat că sunt pregătite zboruri turistice la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri, prin care pasagerii vor putea vedea o panoramă a Terrei din spaţiu şi vor fi supuşi la câteva minute de imponderabilitate.

Nu vor fi însă, singurele zboruri comerciale pe care le-a stabilit NASA. Deja se pregătesc zboruri suborbitale pentru organizaţii de cercetare, instituţii academice şi companii care vor să facă experimente sau să transporte marfuri ţi echipamente. Au fost realizate până acum contracte însumând 3.5 de miliarde de dolari cu două firme de transport de marfă şi de echipamente.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult